Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κοριτσιών, ακόμα και ανηλίκων, από καλλιτέχνες της «underground» μουσικής σκηνής στην Ελλάδα, οι οποίες βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας και παρουσιάζει το GRTimes.gr.

Η Σοφία Μπεκατώρου βρήκε τη δύναμη και, όπως όλα δείχνουν, άνοιξε τον δρόμο για να βγουν «όλα στη φόρα» και να μιλήσουν όλο και περισσότερα θύματα. Αυτή τη φορά, τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και κακοποίησης, με θύματα ακόμα και ανήλικες κοπέλες, σύμφωνα με τις παρακάτω καταγγελίες που έγιναν πριν από λίγες ημέρες μέσω διαδικτύου, καταγράφονται στη Hip Hop σκηνή της Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή για να μιλήσουν τα φερόμενα ως θύματα στάθηκε το κάλεσμα που απεύθυνε γνωστή καλλιτέχνιδα του μουσικού είδους, η οποία στη συνέχεια έκανε δημόσιες τις καταγγελίες, χωρίς να αποκαλύπτει ονόματα, με στόχο να μιλήσουν ακόμα περισσότερα θύματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ.

Τι λένε οι καταγγελίες

«(..) Με πήγε σπίτι του, του έλεγα δεν είναι το σπίτι (μου) από εδώ και μου έλεγε έλα μωρέ, ένα τσιγάρο θα πιούμε και θα πάμε μετά. Με το που φτάσαμε, με κλείδωσε μέσα στο σπίτι του και δεν με άφηνε να φύγω, μου έβγαζε τα ρούχα. Έλεγα ότι δεν θέλω κι έκλαιγα. Εν τω μεταξύ, δεν ξέρω αν μου είχε δώσει κάτι γιατί είχα πιει ένα ποτό μόνο και δεν μπορούσα να κουνηθώ αλλά σκέφτομαι ότι μπορεί να είχα «φρικάρει». Εντέλει, μετά από πολλά κλάματα με ανάγκασε να κοιμηθώ το βράδυ στο ίδιο κρεβάτι με εκείνον και την επόμενη μέρα με κατέβασε στο κέντρο με μηχανάκι. Εγώ ήμουν φουλ τρομαγμένη και αυτός με άφησε μπροστά στο μαγαζί του και με έκανε φιγούρα στους φίλους του» περιγράφει ένα από τα φερόμενα ως θύματα μιλώντας για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από γνωστό ράπερ, όπως ισχυρίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σκέψου, δεν το έχω συζητήσει ποτέ με κανέναν γιατί πάντα σκεφτόμουν “γιατί πήγες; Εσύ φταις!”. Αλλά έχω μάθει κι από άλλες κοπέλες ότι έχει φερθεί ανάλογα» συμπληρώνει στο ίδιο μήνυμα-καταγγελία.

Όπως δείχνουν οι καταγγελίες, οι φερόμενοι ως δράστες, γνωστοί καλλιτέχνες της «hip hop» σκηνής, εκμεταλλεύονται την αναγνωρισιμότητά τους και τον θαυμασμό που έχουν πολλά ανήλικα κορίτσια για αυτούς και δεν διστάζουν να τα παρενοχλήσουν και μέσω διαδικτύου, ζητώντας γυμνές τους φωτογραφίες και απαιτώντας να γράψουν ότι τους ζητήσουν στο κορμί τους.

«Όταν ήμουν 14 ετών μού πουλούσε έρωτες και παραμυθάκια ο (…) και ζητούσε φωτογραφίες μου με το όνομά του στον “κ…ο” μου. Εντέλει έστειλα χωρίς να γράψω κάτι και με απειλούσε ότι θα τις δημοσιεύσει. Μου έδειχνε και από πολλές άλλες ανήλικες και έλεγε ότι ο πατέρας του έχει εξουσία (…) και με έκραζε για την καταγωγή μου και διάφορα. Είχα ακούσει και από άλλες κοπέλες, ανήλικες πάντα, ότι έκανε το ίδιο» αναφέρει θύμα.

«Αν λέμε για τον (σ.σ. αναφέρει το όνομα), ο τυπάς την έπεφτε στη 12χρονη ξαδέλφη μου και έτυχε μια ημέρα να είμαι σπίτι της και μου είπε εμπιστευτικά ότι μιλάει με έναν μεγαλύτερο που της μιλάει άσχημα. Εγώ φαντάστηκα ότι θα λέει κανένα παιδάκι 14 χρονών και βλέπω ότι μιλάει με αυτόν το γελοίο (σ.σ. εννοεί το όνομα που αναφέρει στην αρχή). Της έλεγε “στείλε μου φωτογραφία τον κ…ο σου, δεν θα το δείξω πουθενά” και εκείνη του έστειλε. Μετά της έλεγε “θα την ανεβάσω στη σελίδα του σχολείου σου” και εκείνη τον μπλόκαρε. Μετά αυτός βρήκε το τηλέφωνό της και την έπαιρνε συνέχεια για να της πει ότι θα δείξει τις φωτογραφίες» περιγράφει άλλη κοπέλα, εξηγώντας ότι στη συνέχεια ο θύτης μόλις πέρασε ο καιρός δεν ξαναενόχλησε την ανήλικη ξαδέλφη της. «Γενικά λέει και κάνει τα ίδια σε όλες. Προφανώς βάζει στόχο μικρά κορίτσια που είναι πιο εύκολα θύματα για αυτόν. Τι να πω, λυπάμαι που τον άκουγα» καταλήγει.

«Φίλοι και άλλοι ράπερ από το κρου του γνωστού βλ…κα με τα 4 γράμματα (αν έχω καταλάβει καλά για ποιον λέμε) γνώρισαν εμένα και δύο φίλες μου στο Σύνταγμα όταν ήμασταν 15 χρονών και μας είπαν να πάμε μαζί τους να αράξουμε. Πήγαμε… αφού ο ένας πίεζε πάρα πολύ εμένα να τον πιάνω και να τον φιλάω, σταμάτησε μετά από φωνές μου. Όμως η μία μου φίλη ήταν κλειδωμένη στο μπάνιο με έναν από αυτούς και χρειάστηκε να του βάλω τις φωνές για να την αφήσει αφού είχε βάλει και το πλυντήριο μπροστά και την έπιανε παντού. Φύγαμε όλες τρέχοντας κατατρομαγμένες» αναφέρει καταγγελία ανήλικου θύματος.

«Επειδή στέλνουν πολλές κοπέλες, ήθελα και εγώ κάπου να το πω γιατί δεν το έχω πει ούτε στους γονείς μου (..) Είναι ένα τυπάς που μου στέλνει συνέχεια μηνύματα και μου ζητάει ακατάλληλες φωτογραφίες και εννοείται ότι δεν του στέλνω. Αλλά αυτός μου στέλνει φωτογραφίες από άλλες κοπέλες που του έστελναν και γενικά με απειλεί χωρίς λόγο. Προσπαθώ να βρω το θάρρος να πω σε κάποιον τι κάνει αυτός και να του κάνουμε μήνυση. Εννοείται ότι έχω όνομα και επίθετο διότι έχει βίντεο και πολλά άλλα από διάφορες κοπέλες» περιγράφει άλλη καταγγελία.

«Αυτός ο γνωστός με τα τέσσερα γράμματα, στο ξεκάρφωτο μου στέλνει “πού σε ξέρω, σε έχω γαμ….”. Με στυλάκι και υφάκι λες και είναι κάποιος που και πάλι δεν μιλάς τόσο άσχημα στο ξεκάρφωτο σε κάποια άγνωστη και μετά σχεδόν με παρακάλαγε να του στείλω φωτογραφίες με τον κ…ο μου. Αυτά από εμένα για αυτό τον σάπιο. Είχαμε τύχει σε μια παρέα να γνωριστούμε πριν από χρόνια και φυσικά δεν με θυμόταν» λέει άλλο θύμα.

«Όσοι είναι από Αθήνα ξέρουν ότι ο “….” είναι ο μεγαλύτερος “κρίπουλας” και “βρωμιάρης”. Μια κοπέλα πέρυσι στο σχολείο μου, 17 χρονών, μας έλεγε πως ο τύπος τα είχε με τρεις κοπέλες ταυτόχρονα και εννοείται όλες κάτω των 17 (σ.σ. ετών) και ταυτόχρονα την έπεφτε και έκανε σεξ με τις φίλες αυτών των κοριτσιών» περιγράφει άλλη κοπέλα.

Πηγή: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης