Σάλος στο «Σωτηρία»: Εργαζόμενος κατηγορείται πως έβαλε κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, 20:56
Σάλος στο «Σωτηρία»: Εργαζόμενος κατηγορείται πως έβαλε κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου

Σάλος στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μετά από καταγγελία για την ύπαρξη εργαζόμενου που πραγματοποιούσε παράνομες καταγραφές.

Αναστατωμένοι είναι οι εργαζόμενοι και πιο πολύ οι νοσηλεύτριες καθώς ανησυχούν για το ενδεχόμενο να έχουν καταγραφεί οι ίδιες στα πλάνα του συναδέλφου τους που φέρεται να κατέγραφε το νοσηλευτικό προσωπικό στα αποδυτήρια όταν άλλαζε ρούχα. 

«Ο άνθρωπος ο οποίος είναι στο τμήμα είχε βάλει κάμερες και παρακολουθούσε το προσωπικό σε αποδυτήρια και κατά τη λειτουργία της κλινικής.», είπε ο Πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου, Κώστας Κουτρουμάνος.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο σωματείο των εργαζομένων στόχος των καταγραφών ήταν οι γυναίκες νοσηλεύτριες που έτσι και αλλιώς και ιδίως τώρα λόγω μέτρων Covid πήγαιναν να αλλάξουν στα αποδυτήρια του νοσοκομείου πριν ξεκινήσουν τη βάρδιά τους ή όταν τελείωναν.

«Εμείς δεν έχουμε, δεν μπορούμε να έχουμε υλικό εμείς από εδώ και από κει που ρωτάμε, καταλαβαίνετε είναι ένα πολύ λεπτό θέμα το οποίο στεκόμαστε στην καταγγελία ενός επώνυμου εργαζόμενου και ισχυρίζεται ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία», σημειώνει ο κ. Κουτρουμάνος.

Άγνωστο παραμένει το αν ο καταγγελλόμενος διακινούσε το υλικό της παράνομης καταγραφής.

«Είμαστε ένα νοσοκομείο αναφοράς, ένα νοσοκομείο Ιστορίας με τους εργαζόμενους να δίνουν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές», ανέφερε ο Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Όσον αφορά το περιστατικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας, τόνισε πως: «δεχθήκαμε μια επώνυμη καταγγελία από έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου και πρόσφατα μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας. Μας αναφέρει ότι ο εν κύριος που μηνύεται έχει στήσει κάμερες στην κλινική και παρακολουθούσε εργαζομένους. Ήταν μέχρι πρόσφατα συνδικαλιστής. Παραιτήθηκε πρόσφατα γιατί δεχόταν απειλές και εκφοβισμούς από εργαζομένους που ήταν σε αντιπαράθεση. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται είχε κρατήσει το αποδεικτικό υλικό και θα τα δείξει στη Δικαιοσύνη. Προσπαθήσαμε να μας αποκαλύψει το όνομα… ο ίδιος ανάφερε ότι θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. Η θέση μας είναι πολύ λεπτή πρέπει να υπερασπιζόμαστε όλους τους συναδέλφους».

«Είπε ότι ο καταγγέλλων θα κάνει όλες τις ενέργειες. Εμείς δώσαμε σημασία στο γεγονός το γνωστοποιήσαμε στους εργαζομένους και περιμένουμε τις κινήσεις του καταγγέλλοντος».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, 22:23