Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Ένα σοκαριστικό περιστατικό αναίτιας αστυνομικής βίας σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 12 Οκτωβρίου στην περιφερειακή οδό του Γαλατσίου, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα καταγγέλλονται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την καταγγελία πολιτών και οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύει το zougla.gr, σε έλεγχο ρουτίνας αστυνομικών, σε έναν οδηγό ΙΧ και σε ένα μηχανάκι, τα αίματα «άναψαν»! Στο βίντεο βλέπουμε τον πολίτη να καταφέρεται εναντίον ενός αστυνομικού και να τον χτυπάει ελαφρά στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός ακινητοποιεί τον πολίτη, ο οποίος βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση, ρίχνοντάς τον στο έδαφος.

Ωστόσο στο βίντεο ο πολίτης ακούγεται να φωνάζει οργισμένος στους αστυνομικούς «γιατί με βαράτε», πριν κινηθεί εναντίον τους και όπως αναφέρει στο zougla.gr, νωρίτερα οι αστυνομικοί αναίτια είχαν βιαιοπραγήσει εναντίον του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει στο zougla.gr ο καταγγέλλων, πέντε ένστολοι, πριν τον προσαγάγουν, τον έβαλαν δεμένο με χειροπέδες στο περιπολικό και τον χτυπούσαν! «Στη συνέχεια με τράβαγαν βίντεο στο τμήμα και γελούσαν, ενώ και εκεί, στο Α.Τ. Γαλατσίου, βιαιοπράγησαν εναντίον μου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακούστε τις δηλώσεις του πολίτη που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του:

 

Το zougla.gr συνομίλησε με τον δικηγόρο του άλλου οδηγού που τράβηξε το βίντεο, Σταύρο Γεωργίου. Ο νομικός μας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στον πελάτη τους για να τον «τιμωρήσουν» για το βίντεο. Στη συνέχεια, στο αστυνομικό τμήμα, αμφότερες οι πλευρές υπέβαλλαν μήνυση κατά του άλλου.

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

 

Δείτε φωτογραφίες που μας έστειλε ο πολίτης έπειτα από τον ξυλοδαρμό του (εκκρεμεί η ιατροδικαστική εξέταση):

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης