Σκηνές καταδίωξης από αστυνομική ταινία εκτυλίχτηκαν στο Χαλάνδρι όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τα ξημερώματα της Παρασκευής, προσπάθησαν να σταματήσουν ένα τζιπ μέσα στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Λίγο νωρίτερα, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης είχε ενημερώσει ότι κάποιοι είχαν κλέψει το πολυτελές αυτοκίνητο.  

«Αμέσως μόλις τους κάναμε σήμα για έλεγχο, τράπηκαν σε φυγή αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα με κατεύθυνση την οδό Ιωαννίνων. Τους ακολουθήσαμε κάνοντάς τους σήμα καθ’ όλη τη διάρκεια, χωρίς εκείνοι να σταματάνε πουθενά και περνώντας κάθε διασταύρωση με ιλιγγιώδη ταχύτητα, υπό τον φόβο πρόκλησης ατυχήματος, ώσπου καταφέραμε μετά από αρκετή ώρα και τους εγκλωβίσαμε επί της οδού Ταϋγέτου, όπου ο δρόμος κατέληγε σε αδιέξοδο» περιγράφει ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στην καταδίωξη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως το κυνηγητό δεν είχε τελειώσει ακόμη καθώς οι τέσσερις επιβάτες φαίνεται ότι είχαν αποφασίσει να μην… παραδοθούν τόσο εύκολα. «Προφανώς συνεννοημένοι, άνοιξαν και τις τέσσερις πόρτες όλοι μαζί και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί έχοντας γενικότερα αρνητική στάση στο να ακολουθούν τις εντολές μας. Ο οδηγός ιδιαίτερα δεν σταματούσε στις παραινέσεις μας και τον κυνήγησε συνάδελφος που κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να του περάσει χειροπέδες μετά από περίπου δέκα μέτρα» καταλήγει ο αστυνομικός. 

Στη συνέχεια οι νεαροί, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο 17χρονοι, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου. Μέσα στο αυτοκίνητο «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο καταλύτες και κατάλληλα εργαλεία για την αφαίρεση των καταλυτών. Εξιχνιάστηκαν επιπλέον -5- περιπτώσεις κλοπών καταλυτών που διαπράχθηκαν το τελευταίο δίμηνο στην περιοχή του Χαλανδρίου». 

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των ανηλίκων συλληφθέντων, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr υποστήριξε ότι «ένας τυχαίος έλεγχος σε ΙΧ αυτοκίνητο του οποίου ο οδηγός φέρεται να οδηγούσε “ύποπτα” κατέληξε στην απόδοση σοβαρών κακουργηματικών κατηγοριών σε τέσσερις νέους ανθρώπους για τους περισσότερους από τους οποίους το “αδίκημα” ήταν η ύπαρξή τους στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο! Ο εντολέας μου αρνήθηκε την εμπλοκή του, δεν έχει καμία σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες, δεν συμμετέχει σε καμία οργανωμένη ομάδα που αφαιρεί καταλύτες και η στάση του εκτιμήθηκε καθώς του επεβλήθη η υποχρέωση να δίνει παρών μία φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματικοί της Ασφάλειας εξηγούσαν στο zougla.gr ότι «η κλοπή καταλυτών τα τελευταία δύο τρία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα, γιατί στο εσωτερικό τους υπάρχουν μέταλλα, όπως παλλάδιο, ρόδιο και πλατίνα, τα οποία πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μια από τις σπείρες που εξαρθρώθηκε πρόσφατα και η οποία δρούσε στα νότια προάστια. Ανάμεσα στα θύματά της ήταν και η πρώην αθλήτρια του στίβου Πηγή Δεβετζή. Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε στο κινητό του τηλέφωνο εφαρμογή για να παρακολουθεί τις διεθνείς τιμές των συγκεκριμένων μετάλλων. Ειδικότερα, πουλούσαν από 350 έως 500 ευρώ τον καταλύτη που περιείχε τα συγκεκριμένα μέταλλα.  

Διαβάστε ακόμη:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης