Ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, Άρης Κορέας, που χειρίζεται μεταξύ άλλων υποθέσεων ως επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας και τη δικογραφία που αφορά τη συμμετοχή του αδερφού του Γιώργου Παπανδρέου σε εταιρεία που φέρεται να εμπλέκεται με ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων, κατέθεσε το πρωί ως μάρτυρας στην έρευνα για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη περί οχλήσεων ή πιθανόν παρεμβάσεων στο έργο τους.

Ο κ. Κορέας κλήθηκε από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επιθεωρητή Φώτη Μακρή να καταθέσει αφού είχε αναλάβει μία από τις τρεις υποθέσεις που ανέφεραν στις έγγραφες διευκρινήσεις τους οι οικονομικοί εισαγγελείς ότι τους μεταφέρθηκε η επιθυμία ή ενόχληση τρίτων μέσω υπηρεσιακών παραγόντων για να «τελειώνουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελικός λειτουργός ρωτήθηκε αν διαπίστωσε ο ίδιος προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του. Αύριο αναμένεται να εξεταστούν επίσης ως μάρτυρες ακόμη δύο εισαγγελείς που είχαν συνδράμει το έργο των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη σε σοβαρές υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος. Με τις καταθέσεις τους αναμένεται να κλείσει και η έρευνα για τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων, ενώ το σχετικό πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Ρωσία. Εν τω μεταξύ αναβλήθηκε για τις 18 Ιανουαρίου λόγω φόρτου εργασίας του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη αλλά και εκπροσώπου της Ομάδας Δράσης του κ. Ράιχενμπαχ η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή τους, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και θέματα που αφορούν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης