Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τα 62 χτυπήματα της συμμορίας των Ρομά που «χτύπαγε» βενζινάδικα, περίπτερα αλλά και πεζούς φέρνει στη δημοσιότητα το zougla.gr.

Ήταν τον περασμένο Αύγουστο όταν τα μέλη της σπείρας πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Χαλανδρίου και το έκαναν άνω-κάτω, μέχρι που τελικά πήραν… στα χέρια το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίστηκαν μέσω της Αττικής Οδού, για να καταλήξουν στην «ασφάλεια» της δυτικής Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απείλησαν με όπλο τον υπάλληλο του πρατηρίου και μάλιστα πριν φύγουν δεν δίστασαν να του πάρουν το Κοράνι. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες του πρατηρίου, οι κακοποιοί ήταν αδίστακτοι και θέλησαν να τρομοκρατήσουν τον υπάλληλο μετακινώντας ακόμα και τα συρτάρια του καταστήματος. Η επιδρομή τους δεν κράτησε παρά μόνο λίγα λεπτά. Φεύγοντας πήραν και τον πυροσβεστήρα του καταστήματος. «Για να διαφεύγουν ανέπτυσσαν ιδιαίτερα μεγάλες ταχύτητες και έκαναν χρήση πυροσβεστήρων, το περιεχόμενο των οποίων ψέκαζαν προς τις μοτοσυκλέτες και τα περιπολικά οχήματα που τους ακολουθούσαν, επιχειρώντας να ματαιώσουν την καταδίωξή τους» είπε χθες στις δηλώσεις του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης.

Δείτε το video-ντοκουμέντο

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που κατάφεραν «να χαρτογραφήσουν τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και να διακριβώσουν πλήρως τον τρόπο λειτουργίας της, διαμορφώνοντας το ανάλογο επιχειρησιακό πλάνο για την αποδόμησή της» έκαναν μια πολύ προσεκτική έρευνα, συγκεντρώνοντας στοιχεία που τους οδήγησαν στον καταυλισμό στον Ασπρόπυργο. Με μια επιχείρηση-αστραπή κατάφεραν να πιάσουν στον ύπνο τους νεαρούς που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι οι… νταήδες δεν δίσταζαν να χτυπήσουν τα θύματά τους με κλοτσιές και μπουνιές, ακόμα και όταν συνεργάζονταν και τους έδιναν τα χρήματα» λέει στο zougla.gr αξιωματικός της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης των νεαρών, ο γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, έκανε λόγο για ένα «πολύ καλό υλικό των διωκτικών αρχών, αλλά όσον αφορά τον πελάτη μου έχει έναν περιορισμένο και συγκεκριμένο περιφερειακό ρόλο στη σπείρα που ίσως να έχει διογκωθεί λόγω της συγγενικής σχέσης του με κάποιους από τους υπόλοιπους συλληφθέντες». Οι νεαροί, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη που θα αποφασίσει για την τύχη τους.

Zougla newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης