Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άγιο είχαν οι δύο πιλότοι του Canadair που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας αναγκαστική προσθαλάσσωση στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης, την ώρα που βρισκόταν στη διαδικασία προσθαλάσσωσης για υδροληψία, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Αρχικά το αεροσκάφος προσέγγισαν σκάφος του Λιμενικού Σώματος και παραπλέοντα σκάφη, κατόπιν μετέβησαν στην περιοχή η έξοδος και το διασωστικό όχημα, η φουσκωτή λέμβος με τους δύτες της μονάδας 2ης ΕΜΑΚ, καθώς και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή πετούσε και ένα ελικόπτερο έρευνας-διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης στη θάλασσα στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης ερευνώνται. Πάντως, προς το παρόν, αδιευκρίνιστο παραμένει εάν το περιστατικό οφείλεται σε μηχανική βλάβη ή σε λάθος των δύο χειριστών που επέβαιναν στο αεροσκάφος τύπου CL 415.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τα άλλα, με το πρώτο φως της ημέρας θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, το αεροπλάνο σταθεροποίησαν δύτες, δέθηκε σε ρυμουλκό σκάφος για να μην παρασυρθεί και αύριο θα οδηγηθεί σε ασφαλές αγκυροβόλιο. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν αλλά και τα θαλάσσια ρεύματα που υπήρχαν στην περιοχή δυσκόλεψαν την επιχείρηση. Όπως έγινε γνωστό από το Λιμεναρχείο δεν υπήρξε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Πηγή video και φωτο: D. Saragiotis

Διαβάστε επίσης  Bυθίστηκε Canadair, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014, 13:32

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης