Αμέσως μετά το συναγερμό που σήμανε στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε η βυθιζόμενη θαλαμηγός μεταξύ Αντιμήλου και Φαλκονέρας το πρωί της Πέμπτης έσπευσαν στο σημείο σκάφη του λιμενικού, ένα πολεμικό πλοίο, δύο ελικόπτερα αλλά αμέσως έπιασε δουλειά το ταχύπλοο SeaJet 2.

Στο ακριβές σημείο που βυθιζόταν η θαλαμηγός, ένα cruiser γύρω στα 30 μέτρα, έπνεαν άνεμοι 6-7 μποφόρ και όχι 4-5 όπως μετέδωσαν διάφορα ΜΜΕ στην αρχή. Στο βυθιζόμενο σκάφος επέβαιναν 17 άτομα, εκ των οποίων τα επτά βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στη θάλασσα, ενώ τα υπόλοιπα 10 ήταν γαντζωμένα πάνω στο σκαρί. Τελικά όλα πήγαν καλά και το ταχύπλοο SeaJet 2, κάνοντας επιτυχείς ελιγμούς κατάφερε να διασώσει όλους τους ναυαγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αιτία που προκάλεσε τη βύθιση της θαλαμηγού παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο μηχανισμός έρευνας και διάσωσης λειτούργησε αμέσως και πως στο σημείο κατέπλευσε με ταχύτητα το SeaJet 2, το οποίο πρωτοστάτησε στην περισυλλογή των ναυαγών.

Δείτε καρέ – καρέ τη διάσωση των ναυαγών στα βίντεο και στις εικόνες που ακολουθούν

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης