Αίσιο τέλος είχε την Τρίτη η περιπέτεια δύο ανδρών, που αγνοούνταν στη θαλάσσια περιοχή Ποσείδι, της Χαλκιδικής. Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 15:00 το μεσημέρι, όταν ένας χειριστής kitesurf παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα. Στο σημείο έσπευσε ένας χειριστής jetski, προκειμένου να τον βοηθήσει, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί κι εκείνος.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα, ενώ για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δύο ανδρών απογειώθηκε, από τη Λήμνο, ένα ελικόπτερο super puma.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το super puma τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε στο αεροδρόμιο της Μίκρας. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε καρέ – καρέ τη διάσωση.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 16:52, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης/Αεροπορική Βάση Λήμνου, με σκοπό τον εντοπισμό δύο (2) αγνοουμένων, Τσέχικης και Σλοβάκικης καταγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 18:26, το ελικόπτερο εντόπισε και περισυνέλεξε σώους τους αγνοούμενους, στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ποσειδίου, στο Θερμαϊκό κόλπο, τέσσερα (4) ναυτικά μίλια από την ακτή και τους μετέφερε με ασφάλεια στην 113 Πτέρυγα Μάχης, στη Θεσσαλονίκη.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης