Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας στον κυκλικό κόμβο του αυτοκινητοδρόμου Ε65 στην Καρδίτσα, όταν αγρότες στην προσπάθειά τους να στήσουν μπλόκο, μετακινώντας αυτοκίνητο της αστυνομίας, συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι αγρότες που ανέβηκαν πεζή στον Ε65 πραγματοποίησαν γενική συνέλευση. Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Συντονιστική Επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών από κάθε χωριό. Ανακοινώθηκε ότι το μπλόκο θα στηθεί κάτω από τον Ε65 στην παλιά Εθνική Οδό Καρδίτσας – Αθήνας και στον δρόμο Λάρισας – Καρδίτσας. Επίσης, καθημερινά θα γίνονται αποκλεισμοί του Ε65, ενώ σε νέες γενικές συνελεύσεις θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), στη διάρκεια της συνέλευσης, ευχαρίστησε για τη μαζική συμμετοχή αγροτών από όλη τη Θεσσαλία, ενώ αναφερόμενος στο διεκδικητικό πλαίσιο μίλησε για:

 

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο.

-Μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

-Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης