Τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) λειτουργούν από σήμερα κανονικά σε ολόκληρη τη χώρα, αφού δεν ελήφθη απόφαση για συνέχιση της αποχής. Οι καθηγητές των ΤΕΙ αποφάσισαν όμως να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) και συγκεκριμένα στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 26 Σεπτεμβρίου.

Οι καθηγητές των τεχνολογικών ιδρυμάτων αποφάσισαν, εκτός από τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου, να λάβουν μέρος σε κινητοποιήσεις σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς της ανώτατης εκπαίδευσης, καθώς και τη διοργάνωση συλλαλητηρίων, κατά τις επόμενες ημέρες, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καθηγητές διεκδικούν «ενιαίο μισθολόγιο δημόσιων λειτουργών, με ενσωμάτωση στον βασικό μισθό των σημερινών επιδομάτων, να μη γίνει καμία μείωση του έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, γιατί, ήδη, τα ιδρύματα λειτουργούν οριακά και ο κίνδυνος να μην πραγματοποιούνται πολλά εργαστηριακά μαθήματα είναι ορατός, καθώς και άμεσο διορισμό όσων έχουν εκλεγεί σε θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού τα τελευταία δυόμισι χρόνια».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης