Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και στον Γιώργο Ρουπακιά.

Ειδικότερα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στα επτά στελέχη της Χρυσής Αυγής που αποτελούσαν το διευθυντήριο της οργάνωσης, ενώ κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε για τους περισσότερους βουλευτές που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Αντίθετα, ελαφρυντικά αναγνωριστήκαν σε όσους είχαν μικρή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και στους πρώην βουλευτές Μπούκουρα και Αλεξόπουλο για καλή συμπεριφορά μετά την πράξη και στους Αρβανίτη και Μίχο για σύννομο βίο και ειλικρινή μεταμέλεια αντίστοιχα. 

Σε οκτώ κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Τρεις εξ αυτών εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τέσσερις στην επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων και ένας σε επίθεση εναντίον των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ. Πρόκειται για τους Αναδιώτη, Τσακανίκα, Αγριογιάννη, Ευγενικό, Χατζηδάκη, Μαριά, Χρυσαφίτη και Παπαδόπουλο. Επιπλέον, στους Δήμου και Σκάλκο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του. Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε τον λόγο από το δικαστήριο, ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής.

«Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης για να αναπτύξει το αίτημά μου» ανέφερε ο Γ. Λαγός.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα προκειμένου να προσέλθει ο διορισθείς από τον κ. Λαγό συνήγορος Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος είναι καθ’ οδόν, όπως αναφέρθηκε.

Η διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί είναι: Αφού ο συνήγορος εκθέσει νομικά το αίτημα του εντολέα του και το παραδώσει γραπτώς, η παρούσα σύνθεση -εφόσον δεν κριθεί απαράδεκτο το αίτημα- θα πρέπει να αποσυρθεί και στην έδρα να ανέβει άλλη σύνθεση, που θα κρίνει την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός. Η εξέλιξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα κριθεί μετά την απόφαση που θα λάβει η νέα σύνθεση.

Στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα 

Στο Εφετείο έφτασε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί η Μάγδα Φύσσα, όπου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα. 

Η κα. Φύσσα δεν προχώρησε σε κάποια δήλωση και κατευθύνθηκε προς την αίθουσα του Εφετείου.

Προσαγωγή οπαδών της Χρυσής Αυγής

Σε προσαγωγή 12 οπαδών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο Εφετείο προκειμένου να υποστηρίξουν τον Γιάννη Λαγό προχώρησαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από ένταση με μέλη του ΠΑΜΕ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης