Πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ καταλογίζει ο επίτροπος στον πρώην Δήμαρχο Βραχναιίκων Βασίλη Τογαντζή, στα μέλη του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τους προϊσταμένους οικονομικών υπηρεσιών.

Το ανώτερο ελεγκτικό όργανο του κράτους έκρινε άκυρη την υπογραφή σύμβασης δανείου ύψους 1.150.000 ευρώ, που έλαβε ο Δήμος Βραχναιίκων το 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την απόφαση , το δάνειο ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί προσυμβατικός έλεγχος.

Κατά τον επανέλεγχο που έγινε στον απολογισμό του 2008, ο επίτροπος αναφέρει επίσης, ότι δεν υπήρχαν φορολογικές ενημερώτητες σε κάποιους προμηθευτές του Δήμου, ενώ υπήρξαν δαπάνες για τις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφιζε μεταγενέστερα.

Σύμφωνα με το thebest, η κρίση του επιτρόπου δεν είναι οριστική. Θα ακολουθήσουν ενστάσεις και εξηγήσεις από τα 20 περίπου πρόσωπα στα οποία καταλογίστηκε το ποσό των 300.000 ευρώ συνολικά για διάφορες δαπάνες. Σε καμία περίπτωση δεν αφορά υπεξαίρεση χρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επίσης το έγγραφο δεν αφήνει σκιές για τη διαδρομή των χρημάτων. Πρόκειται καθαρά για δαπάνες που εξυπηρέτησαν τον σκοπό για τον οποίο εγκρίθηκαν, χωρίς όμως κατά τον επίτροπο, να συνοδεύονται από τα απαραίτητα παραστατικά.

Ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Τογαντζής τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας του και έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία συλλογής των σχετικών εγγράφων που ζητά ο επίτροπος.

«Δεν έχω δώσει δικαίωμα τόσα χρόνια για τίποτα. Ήμουν καθαρός σε όλες τις συναλλαγές μου και δεν άφηνα τίποτα στην τύχη και καμία σκιά», ξεκαθαρίζει ο Β. Τογαντζής.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης