Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο προτείνει για μάρτυρες το Σωματείο Ειδικών Φρουρών στη μήνυση που κατέθεσε κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αιτία της μήνυσης αποτέλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013, σχετικά την οπλοφορία των βουλευτών. «Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη τη μειώνουμε κατ’ ελάχιστο. Καλό θα ήταν ενδεχομένως μέσα από αυτήν τη συζήτηση να ανοίξει ένα θέμα απαγόρευσης της οπλοφορίας» είχε αναφέρει ο κ. Βούτσης.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί φρουροί στη μήνυσή τους, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του zougla.gr, «η δήλωση του μηνυομένου βουλευτή με αυτό το περιεχόμενο αποτελεί εξύβριση για το σύνολο των Ειδικών Φρουρών και Ελλήνων αστυνομικών, που εκτελούν το καθήκον τους. Τούτο διότι μετήλθε την εντελώς απαξιωτική έκφραση “μπάτσος”, η οποία χρησιμοποιείται κατά κόρον για να προσβάλλει την προσωπικότητα των αστυνομικών, να απαξιώσει τον ρόλο τους και την υπηρεσία τους και για να τους συνδέσει με ιδέες, πρακτικές και νοοτροπίες αντίθετες με τη δημοκρατική Πολιτεία. Παράλληλα, εξομοιώνει τους συναδέλφους αστυνομικούς («μπάτσους» κατά τη δήλωσή του) με τους “μπράβους” και “οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα”, υπονοώντας προφανώς φασιστικά, έκνομα και άλλα ακραία στοιχεία που δρουν με παράνομες μεθόδους και επιβάλλονται διά της βίας. Καμία μεταγενέστερη τάχα διευκρινιστική δήλωση του μηνυομένου σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις περί αναφοράς του σε “επίορκους αστυνομικούς- νταβατζήδες” ή σε “απομονωμένη φράση” δεν είναι ικανή να άρει την προσβολή αυτή, αφού η επίμαχη λέξη “μπάτσοι” έχει τεθεί παραθετικά με τους μπράβους ή τις άλλες απαξιωτικές κατηγορίες ανθρώπων με τους οποίους μας εξομοίωσε».

Η μήνυση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης