Επικίνδυνα ηλεκτροφόρα καλώδια υπάρχουν στο μονοπάτι που βρίσκεται στο ανάχωμα της Περιφερειακής Τάφρου, στην περιοχή της Πυλαίας, το οποίο επισκέπτονται εκατοντάδες άτομα καθημερινά για πεζοπορία, ποδηλασία ή άλλες δραστηριότητες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που κατέγραψε το GRTimes.gr, τα καλώδια βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόσταση… αναπνοής και είναι «προσβάσιμα» στον καθέναν, αφού οποιοσδήποτε μπορεί να τα αγγίξει ανά πάσα στιγμή, ακόμα και κατά λάθος. Ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερος σε περίπτωση βροχόπτωσης ή πλημμύρας, που αυξάνουν σημαντικά το ενδεχόμενο ατυχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο μονοπάτι αποτελεί πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, ειδικά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού, αφού τα ψηλά δέντρα προσφέρουν μια όαση δροσιάς τις ζεστές ημέρες. Πολλά είναι τα παιδιά που πηγαίνουν εκεί για να παίξουν, καθώς θεωρείται ένα ασφαλές μέρος μακριά από διερχόμενα οχήματα, αλλά και σημείο που προτιμούν όσοι θέλουν να αθληθούν ή να κάνουν τη βόλτα τους περπατώντας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα με τους πυλώνες υψηλής τάσης που βρίσκονται στην ίδια περιοχή και τα καλώδια που περνούν μέσα και πάνω από σπίτια αποτελούν εδώ και χρόνια ζήτημα για το οποίο οι κάτοικοι έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους αλλά και την ανησυχία τους, με τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, να ζητάει το 2017 με αγωγή που κατέθεσε την υπογειοποίηση ενός μεγάλου τμήματος των πυλώνων που ξεκινούν από την οδό Νίκης και καταλήγουν στην περιοχή των Ελαιώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: GRTimes

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης