Συνολικά 18 άτομα φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατοχής αρχαίων αντικειμένων αλλά και οπλισμού, η οποία θα εκδικαστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων.

Οι κατηγορούμενοι είναι στην πλειονότητά τους Καλύμνιοι και η υπόθεση άρχισε να παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης πριν από τέσσερα χρόνια με τη σύλληψη κατ’ αρχάς τριών εκ των εμπλεκομένων, δύο 46χρονων -τότε- ανδρών και ενός 47χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί επιτυχία του προσωπικού του Τμήματος Ασφαλείας Κω με την οποία άρχισε να ασχολείται όταν οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν πως στην Κάλυμνο συγκεκριμένο άτομο διακινεί ποσότητες ναρκωτικών. Μετά την αξιοποίηση των πληροφοριών αυτών, στήθηκε επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας στις 22 Μαρτίου 2012, στις 09.00, κλιμάκιο με αστυνομικούς μετέβη στο νησί.

Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στις 11.00 πραγματοποιήθηκε η πρώτη «έφοδος» των αστυνομικών σε ξυλουργείο που ανήκει στον πρώτο 46χρονο (και κύριο κατηγορούμενο της υπόθεσης) στην Ενορία Αναλήψεως Καλύμνου. Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ιδιοκτήτη αλλά και τους άλλους δύο συγκατηγορουμένους του, ενώ επάνω στο τραπέζι βρίσκονταν και 15 γραμ. κάνναβη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ουδείς από τους συλληφθέντες αποδέχτηκε ότι τα ναρκωτικά αυτά ήταν δικά του. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν στον χώρο κι άλλες δύο συσκευασίες που περιείχαν 10 και 23 γραμμάρια κάνναβη, 4 κινητά τηλέφωνα και μία ζυγαριά ακριβείας, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του 47χρονου βρέθηκαν άλλα 5 γραμμάρια κάνναβη, τα οποία και ο συλληφθείς αποδέχτηκε ότι τα είχε για δική του χρήση.

Περίπου στις 12.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι αστυνομικοί μαζί με τον εισαγγελικό λειτουργό έλεγξαν αποθήκη που βρίσκεται πίσω από το Ταχυδρομείο Καλύμνου, όπου και εντόπισαν το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών ουσιών αλλά και τα αρχαία αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν οχτώ συσκευασίες με χασίς βάρους 6 γραμ., 16 γραμ., 55 γραμ., 100 γραμ., 14 γραμ., 18 γραμ., 135 γραμ. και 50 γραμ. αντίστοιχα.

Σε άλλο σημείο της αποθήκης οι αστυνομικοί εντόπισαν 92 γραμμάρια κοκαΐνη, τα οποία ήταν σε 18 ισοβαρείς συσκευασίες, ακόμη μία ζυγαριά ακριβείας, μία ξύστρα για υπολείμματα κάνναβης και μία πίπα για χρήση καπνιστής κοκαΐνης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.970 ευρώ και 100 δολαρίων Αυστραλίας!

Η έρευνα των ανδρών της αστυνομίας επεκτάθηκε και σε δωμάτιο εντός της αποθήκης που ήταν κλειδωμένο, μέσα στο οποίο ήταν τοποθετημένοι 32 αρχαίοι αμφορείς διαφόρων χρονικών περιόδων, δύο μυλόπετρες, διάφορα ασαφή όστρακα από κλειστά αγγεία (πιθανώς αμφορείς) και 10 πήλινα και χάλκινα ειδώλια μινωικής περιόδου!

Η αστυνομική έρευνα ολοκληρώθηκε στα σπίτια των δύο 46χρονων, όπου και εντοπίστηκαν δύο κυνηγετικά όπλα και (στο σπίτι του πρώτου 46χρονου) 36 παραστατικά αποστολής χρημάτων συνολικής αξίας πάνω από 70.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος φέρεται να έχει καταθέσει σε χρονικό διάστημα ενός έτους περισσότερα από 45.000 ευρώ σε δύο αδέλφια και άνω των 35.000 ευρώ σε άλλα τρία άτομα (τα στοιχεία όλων εξετάζονται από τις διωκτικές αρχές).

Όλα τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του 46χρονου βρίσκονταν κλειδωμένα σε δωμάτιο εντός της αποθήκης που διέθετε πίσω από τα ΕΛΤΑ Καλύμνου.

Από την ανάκριση προέκυψαν στοιχεία σε βάρος και των υπόλοιπων 15 ατόμων, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και παραπέμφθηκαν όλοι σε δίκη, αρχικά στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και εν συνεχεία λόγω αναρμοδιότητας στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης