Συνολικά 210 αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, προσελήφθησαν χθες για την Ηλεία, στο πλαίσιο των προσλήψεων των 5.179 αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών που ανακοίνωσε το υπουργείο σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, στην Ηλεία οι προσλήψεις αφορούν 116 αναπληρωτές δασκάλους ΠΕ 70, 70 αναπληρωτές νηπιαγωγούς ΠΕ 60 και 24 δασκάλους ειδικής αγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Ζέβλα, «δημοτικά και νηπιαγωγεία στην Ηλεία είναι πλήρη και δεν υπάρχουν πλέον λειτουργικά κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς και απομένουν τώρα μόνο οι ειδικότητες, ενώ καλύφθηκαν τα κενά και στην ειδική αγωγή». Έτσι, το ΠΥΣΠΕ τώρα ξεκινά μαραθώνιο αγώνα για να τοποθετήσει το επόμενο διήμερο τους προσληφθέντες αναπληρωτές στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας. Να πούμε, ωστόσο, ότι εφέτος είναι η πρώτη φορά που η πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Ηλεία ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς, χωρίς κενά και ελλείψεις σε δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Για πρώτη φορά αναπληρωτές σε ειδικά σχολεία πριν από τον αγιασμό

Το Υπουργείο Παιδείας, ακολουθώντας τη νομοθεσία, επιλέγει για πρώτη φορά μετά το 2001, να προηγηθούν οι προσλήψεις της Πρωτοβάθμιας Ειδικής Εκπαίδευσης, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη βαρύτητα που δίνει στον ευαίσθητο αυτόν χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που πριν από την έναρξη του σχολικού έτους προσλαμβάνεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός αναπληρωτών στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση για την Πρωτοβάθμια. Αν μάλιστα συνυπολογισθούν και οι διορισμοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και αυτοί των ειδικοτήτων που ακολουθούν τις επόμενες δυο μέρες, ο αριθμός αυτός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος.

Όσον αφορά στον αριθμό των προσλήψεων δασκάλων και νηπιαγωγών Γενικής Εκπαίδευσης, αυτός ανέρχεται σε 3.695 και είναι ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων για την πρώτη φάση την τελευταία 6ετία.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρωινή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης