Κάλεσμα μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σε αγρυπνία για την υποδοχή του νέου έτους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019, 09:12
Κάλεσμα μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σε αγρυπνία για την υποδοχή του νέου έτους

Κάλεσμα σε αγρυπνία για την υποδοχή του νέου έτους απηύθυνε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ:

Η αντίστροφη μέτρηση για την Πρωτοχρονιά έχει ξεκινήσει. Το ίδιο και ο προγραμματισμός για όλα όσα σχεδιάζουμε να κάνουμε. Πού θα πάμε…; Τι θα φορέσουμε…; Με ποιον θα βγούμε…; Τι δώρα θα αγοράσουμε…; Είμαστε όμως πολλοί που τις μέρες αυτές αισθανόμαστε μόνοι. Και το παράλογο είναι ότι αισθανόμαστε μόνοι ανάμεσα σε πολλούς.

Το μέσα μας ουρλιάζει, μοιάζει να διαμαρτύρεται. Αναζητά επίμονα κάποιον, έναν φίλο, μία παρέα ουσιαστική… κάτι άλλο ρε αδελφέ, που θα πάψει αυτήν την κόλαση. Είναι γιατί η ψυχή μας δεν μετράει τις αποστάσεις με την ποσότητα, ούτε με το μέτρο, αλλά με την αγάπη. Διψά για την αγάπη και δεν ηρεμεί μέχρι να τη βρει.

Η μοναξιά της Πρωτοχρονιάς έχει την πιο απαίσια μυρωδιά. Τη γνωρίζω καλά.

… Δεν παλεύεται… καίει τα σωθικά, διότι αντιλαμβανόμαστε ότι αποτύχαμε. Αποτύχαμε να βρούμε και φέτος κάτι ουσιαστικό που θα καλύψει το κενό της ψυχής μας. Κάποιον που να μας δώσει χαρά και να μας μάθει πώς γράφεται η λέξη «αγάπη». Αποτύχαμε… να είμαστε χαρούμενοι «σήμερα τέτοια μέρα».

Η χαρά όμως δεν επιβάλλεται, δεν προγραμματίζεται. Δεν έχει ρολόι. Δεν επηρεάζεται από ημερομηνίες και ώρες… Βιώνεται. Καλώ όλους εσάς… που θέλετε να ζήσετε κάτι διαφορετικό φέτος, κάτι αλλιώτικο από τα συνηθισμένα, που βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια. Να κάνουμε μαζί Πρωτοχρονιά. Να βιώσουμε μαζί τη «Χαρά».

Ελάτε να το ζήσουμε μαζί φέτος… στην Εκκλησία. Δε χρειάζεται ούτε δώρα να φέρετε, ούτε να αγχωθείτε για το τι θα φορέσετε. Ελάτε ελεύθερα. Ελάτε απλά. Φέρτε μόνο την καλή σας διάθεση και φορέστε το όμορφο χαμόγελό σας.

Με χαμόγελο να υποδεχθούμε τον νέο χρόνο, με χαμόγελο να Τον ευχαριστήσουμε για όσα μας προσέφερε...

Ο Χριστός μας είναι η καλύτερη παρέα!

Σας περιμένω με αγάπη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, από 8.30μ.μ.-00.30π.μ

Ο Μητροπολίτης

Ο Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας,

Ηρακλείου & Χαλκηδόνος Γαβριήλ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019, 09:18