Τις 1.000 αναμένεται να φτάσουν οι δηλώσεις συμμετοχής στην προσπάθεια που θα καταβληθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στις 27 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καταρριφθεί το ρεκόρ Guinness στον λατινοαμερικάνικο χορό Bachata.

Οι πρόβες για το δύσκολο αυτό εγχείρημα ξεκινούν την Πέμπτη στο αμφιθέατρο του Κάστρο, ενώ άλλη μία θα πραγματοποιηθεί και το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Λευκή Νύχτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, μίλησε για την ανάγκη στήριξης του εγχειρήματος, το οποίο θα συμβάλει στη διεθνή προβολή της πόλης για τουλάχιστον ένα εξάμηνο και θα την ωφελήσει ποικιλόμορφα.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Μάριος Ιωαννίδης ανέφερε πως έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περί τα 700 άτομα, από σχολές χορού 22 πόλεων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι απαιτήσεις για το νέο ρεκόρ είναι λίγες: Θα πρέπει να χορέψουν για περισσότερα από 15 λεπτά, περισσότερα από 704 άτομα, χωρίς λάθη, τη χορογραφία που έχει ετοιμαστεί για το σκοπό αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποιος κάνει λάθος θα αποκλείεται και για τον λόγο αυτό ζητείται η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης, η χορογραφία μπορεί να ακολουθηθεί από οποιονδήποτε, ασχέτως αν είναι χορευτής ή όχι σε κάποια σχολή, αρκεί να παρακολουθήσει μία από τις δίωρες πρόβες που θα γίνουν.

Με τη σειρά του, κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα, τονίζοντας ότι η απήχηση για την Καλαμάτα θα είναι πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα στα social media.

Η πιστοποίηση του ρεκόρ θα γίνει σχεδόν έναν μήνα μετά το εγχείρημα και αφού οι κριτές εξετάσουν προσεκτικά τα στοιχεία που θα τους δοθούν, ενώ, στην Καλαμάτα θα βρεθεί κριτής από τον οργανισμό των ρεκόρ Guinness, προκειμένου να εκπαιδεύσει 12 εθελοντές για το ρόλο του κριτή.

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης