Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν όσα ακούστηκαν την Παρασκευή στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας, όπου ξεκίνησε η δίκη για την άγρια δολοφονία του 54χρονου αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου, τον Φεβρουάριο του 2014, στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Στο εδώλιο κάθισε ένας 25χρονος Γεωργιανός, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ενώ ήδη έχει καταδικασθεί ένας 18χρονος Έλληνας σε 15 χρόνια κάθειρξης, για απλή συνέργεια στη δολοφονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι μάρτυρες παραδέχτηκαν ότι είχαν ακούσει για τις ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις του αρχιμανδρίτη, ενώ η υπεράσπιση επικαλέστηκε αναφορά πολιτών προς τη Μητρόπολη Τριφυλίας για απομάκρυνση του αρχιμανδρίτη, με την κατηγορία ότι είχε θωπεύσει 14χρονα αγόρια στην εκκλησία όπου λειτουργούσε.

Από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της διαδικασίας ήταν η κατάθεση ενός 23χρονου Μολδαβού, ο οποίος επισκεπτόταν τακτικά τον αρχιμανδρίτη, από την ηλικία των 15, με κίνητρο, όπως παραδέχθηκε, τα χρήματα που έπαιρνε.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως ακόμα και για μια φορά ο αρχιμανδρίτης τού είχε δώσει 800 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, δε δίστασε να αποκαλύψει ότι πολλά νεαρά αγόρια πήγαιναν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι οι πιτσιρικάδες της περιοχής έχουν πάει στο σπίτι του».

Η διαδικασία διεκόπη, λίγο πριν από την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης, έπειτα από παρέμβαση του εισαγγελέα Δημήτρη Σταύρου, προκειμένου το Δικαστήριο να αποφασίσει επί ενστάσεως της υπεράσπισης για πλαστογράφηση της προανακριτικής απολογίας του κατηγορουμένου και να μην υπάρξει κίνδυνος ακυρότητας της δίκης.

Η υπεράσπιση κατονόμασε ως πλαστογράφους τους ανακριτικούς υπαλλήλους, λέγοντας ότι έβαλαν τον κατηγορούμενο να υπογράψει σε λευκό χαρτί. Η δίκη θα συνεχισθεί στις 28 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από το tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης