Σε διαρκή επιφυλακή μέχρι το πέρας της κακοκαιρίας “Μπάλλος”, που αναμένεται το Σάββατο, τέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κακοκαιρία πλήττει και την Κεντρική Μακεδονία, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας στους Δήμους Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού και Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλη, Σιθωνίας και Νέας Προποντίδας, στη Χαλκιδική και Κατερίνης και Δίου Ολύμπου, στην Πιερία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ενεργοποιήσει το Μητρώο Εργοληπτών και έχει διαθέσει μηχανήματα τόσο για την κάλυψη των αναγκών στο οδικό δίκτυο ευθύνης της (εθνικές και επαρχιακές οδοί), όσο και στους δήμους για να παρέμβουν άμεσα όπου παραστεί ανάγκη καθαρισμού δρόμων από φερτές ύλες, καθαρισμού ρεμάτων, καθαρισμού φρεατίων και αντλήσεων υδάτων.

Επίσης ενεργοποιήθηκαν στο σύνολό τους τα Συντονιστικά Όργανα των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων και των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Έντονες βροχοπτώσεις καταγράφονται σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, όπως και ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι, ενώ στα ορεινά ήδη άρχισαν οι χιονοπτώσεις, οπότε συνιστάται σε όσους μετακινούνται, ειδικά τις νυχτερινές ώρες και κυρίως στις περιοχές των χιονοδρομικών κέντρων, να τηρούν τα όρια ταχύτητας και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αύριο η κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Για το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα οι θυελλώδεις άνεμοι θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας είναι ήδη αισθητή και θα διατηρηθεί σε αντίστοιχα επίπεδα και τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Νωρίτερα, χωρίς ρεύμα έμεινε για δύο περίπου ώρες τμήμα της Καλαμαριάς. Όπως έγινε γνωστό από τον ΔΕΔΔΗΕ, πιθανόν λόγω της κακοκαιρίας, δύο γραμμές μέσης τάσης υπέστησαν βλάβη και βγήκαν εκτός δικτύου.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, τα σχολεία στη Χαλκιδική θα παραμείνουν κλειστά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης