Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, εκδικάστηκε την Πέμπτη (16/9) σε δεύτερο βαθμό η ληστεία που είχε γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου του 2010 σε βάρος χρηματαποστολής του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας.

Στο εδώλιο κάθισαν οι τρεις άνδρες, δύο Έλληνες που φέρεται ότι είχαν τον βασικό σχεδιασμό και ο Αλβανός συνεργός τους που τους βοήθησε όταν έκλεισαν τον δρόμο στους δύο υπαλλήλους των ΚΤΕΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πρώτοι, ο ένας με καταγωγή από τη δυτική Φθιώτιδα και ο άλλος κάτοικος Αγρινίου, είχαν καταδικασθεί από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας με 12 χρόνια ποινή κάθειρξης, ενώ ο τρίτος σε 8 χρόνια κάθειρξης, χωρίς αναστολή, για τις πράξεις της ληστείας από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού.

Στον δεύτερο βαθμό, οι ποινές έπεσαν αντίστοιχα σε έξι χρόνια κάθειρξης για τους φυσικούς αυτουργούς (που παραμένουν φυλακή) και σε τρία χρόνια ποινή φυλάκισης στον συνεργό τους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός κατηγορουμένου, Δημήτρης Κρούπης μιλώντας στο LamiaReport εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Δικαστηρίου, καθώς αντιμετώπιζαν κακουργηματικές κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς είχαν περιγράψει τη ληστεία οι δύο υπάλληλοι του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας:

«Όπως κάθε 15 μέρες, πήγαμε στην Eurobank στην οδό Βασιλικών για να πάρουμε τα χρήματα της μισθοδοσίας, 90.000 ευρώ. Στη συνέχεια πήγαμε δίπλα στην Εmporiki και καταθέσαμε τις 10.000 ευρώ.

Μόλις βγήκαμε από την τράπεζα, κατευθυνθήκαμε με το μηχανάκι μας, ένα μαύρο Piaggio, στην οδό Γιαννιτσιώτη για να πάμε στο ΚΤΕΛ. Στα 200 μέτρα, εκεί που ήταν παλιά η ΕΛΠΑ, ξεπετάχτηκαν πίσω από ένα φορτηγό δυο άτομα και μας πέταξαν μια μεταλλική μπάρα μέσα στο δρόμο, μπροστά μας. Στην προσπάθειά μας να την αποφύγουμε πέσαμε με το μηχανάκι. Τα δυο άτομα φορούσαν μαύρα και κουκούλες. Ο ένας ψηλός και ο άλλος μετρίου αναστήματος. Ο ένας έβαλε το όπλο πάνω μας και χωρίς να πουν κουβέντα, πήραν το μηχανάκι μας μαζί και τα 80.000 ευρώ που ήταν πίσω στο καλαθάκι και έφυγαν, αφήνοντάς μας μέσα στο δρόμο. Αμέσως καλέσαμε το 100 και το ΚΤΕΛ και ήρθε ένας συνάδελφος και μας πήγε στο νοσοκομείο.

Ήταν μια φοβερή εμπειρία… δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι συνέβη σε μας, αυτό! Ευτυχώς που τη γλιτώσαμε με μερικά ράμματα και γδαρσίματα!»

Πηγή: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης