Καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Σύρου χτύπησε μαθήτρια μέσα στην τάξη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, 11:12
Καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Σύρου χτύπησε μαθήτρια μέσα στην τάξη

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο μαθητικό κόσμο της Σύρου, αυτή τη φορά όχι λόγω της τηλεκπαίδευσης, ούτε λόγω της επιστροφής στα θρανία των λυκειακών τάξεων με χρήση self test, αλλά εξαιτίας καθηγήτριας που καταγγέλθηκε πως σήκωσε χέρι χθες σε μαθήτρια Λυκείου.

Η πληροφορία έφθασε χθες το βράδυ στα γραφεία του Syrospress.gr και διασταυρώθηκε από μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου. Επρόκειτο για καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Σύρου, η οποία χθες κατά την ώρα του μαθήματος σήκωσε το χέρι και χτύπησε μαθήτρια μέσα στην τάξη. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από μαθητές, το περιστατικό έγινε ως εξής: 

«Η συμμαθήτριά μας είχε το κινητό της μέσα στη τάξη και, επειδή το είχε ξεχάσει ανοιχτό, χτύπησε την ώρα του μαθήματος. Πήγε να το κλείσει να μη χτυπάει και η καθηγήτρια της το άρπαξε από τα χέρια τραβώντας και γρατζουνώντας την, φωνάζοντας ότι τη βιντεοσκοπούσε. Αφού το πήρε από τη συμμαθήτριά μας, της έδινε αγκωνιές με το χέρι της στο στομάχι για να μην της το πάρει».

Όχι δεν πρόκειται για σκηνές πολεμικής ταινίας, αλλά για σκηνικό που διαδραματίστηκε μέσα στη Β΄ Τάξη του ΕΠΑΛ Σύρου, χθες το πρωί. 

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, αύριο Πέμπτη 22 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κυκλάδων και το 15μελές, το οποίο θα παραθέσει τα γενικότερα παράπονά του για την εν λόγω καθηγήτρια.

Τα στοιχεία της καθηγήτριας-αναπληρώτριας με τα αρχικά Σ.Μ., που υποστηρίζεται ότι προέβη στη βίαιη αυτή πράξη κατά μαθήτριας του ΕΠΑΛ Σύρου, είναι στη διάθεση του Syrospress.gr, αλλά δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα για ευνόητους λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Αρκετές ήταν και οι πληροφορίες που θέλησαν να δώσουν συνολικά τα παιδιά του σχολείου για την καθηγήτρια και αρκετά τα συνολικά παράπονα που καταγράφηκαν σχετικά με τη συμπεριφορά της. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα περισσότερα παιδιά μιλούν για αψυχολόγητες αντιδράσεις της μέσα στην τάξη:

«Η συμπεριφορά της από την αρχή ήταν παράξενη. Μέχρι και τα ερωτικά της μας έλεγε μέσα στην τάξη. Όλοι ξέραμε την προσωπική της οικογενειακή κατάσταση, ότι ήταν χωρισμένη με παιδιά, αλλά τα παιδιά τα έχει στο τάδε νησί ο πατέρας τους. Μόνο μάθημα δεν κάναμε από την αρχή της χρονιάς μαζί της…».

Η οικογένεια της μαθήτριας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περιμένει την αντίδραση του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων για το συγκεκριμένο συμβάν, διαφορετικά διατίθεται να φθάσει στον εισαγγελέα. Τα παιδιά-μαθητές από την πλευρά τους δεν επιθυμούν την παραμονή της καθηγήτριας στις τάξεις και στα μαθήματα ακόμα κι αν αυτό σημαίνει κατάληψη κι αποχή από τις αίθουσες.

Πηγή: Syrospress.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, 11:22