Στις 3 Φεβρουαρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη, ο 47χρονος αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής, Γιώργος Αντωνιάδης, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, από ανακοπή καρδιάς, μέσα στο 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα σταμάτησε η καρδιά ενός καθηγητή του σχολείου μας. Ας είναι καλά, όπου κι αν βρίσκεται». Τα νέα που διαδίδονται, με μηνύματα όπως αυτό, προκαλούν σοκ σε μαθητές, γονείς και τους συναδέλφους του άτυχου εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, ο οποίος εργαζόταν παράλληλα σε τρία σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το άγχος και η ένταση της δύσκολης καθημερινότητας- οικονομικά και όχι μόνο- στάθηκε μοιραίο για τον καθηγητή. Η καρδιά του τον πρόδωσε, λίγη ώρα αφότου είχε ολοκληρώσει το μάθημα στο 14ο Λύκειο κι ενώ είχε προηγηθεί ένα δύσκολο πρωινό για εκείνον, καθώς είχε χαλάσει το αυτοκίνητό του και είχε καθυστερήσει στις υποχρεώσεις του» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Αζούδης.

Σεμινάρια ύστερα από πρωτοβουλίες Συλλόγων Γονέων

Τα κατά τόπους γραφεία εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ πραγματοποιούν δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια (παροχής πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ) σε σχολεία. Πέρυσι, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του γραφείου εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Απόστολο Χατζημιχαηλίδη περίπου 100 σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία και των τριών βαθμίδων, στη Θεσσαλονίκη, κυρίως ύστερα από πρωτοβουλίες Συλλόγων Γονέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σεμινάριο ΚΑΡΠΑ είναι διάρκειας 5 ωρών και στη διάρκειά του μαθητές και καθηγητές εκπαιδεύονται και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. «Είναι ένα εξαιρετικά απλό μηχάνημα και δε μπορεί κανείς να βλάψει με αυτό, καθώς δεν δίνει ρεύμα, αν δεν αναγνωρίσει την παρουσία κοιλιακής μαρμαρυγής» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χατζημιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι το μόνο που θα πρέπει να αποφύγει κανείς είναι να ακουμπήσει τον ασθενή τη στιγμή της απινίδωσης, καθώς και την επαφή του μηχανήματος σε λειτουργία με το νερό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης