Τις πληγές τους συνεχίζουν να μετρούν οι κάτοικοι στο χωριό Δαμάσι μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που «χτύπησε» την Ελασσόνα στις 3 Μαρτίου.

Ο εγκέλαδος αυτός έφερε μεγάλες αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων εκεί. Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος επισκέφθηκε το Δαμάσι προκειμένου να καταγράψει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και την αγωνία των κατοίκων για την επόμενη μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 1.350 άνθρωποι ζουν αυτή την περίοδο εκτός των σπιτιών τους, σε σκηνές, κοντέινερ και τροχόσπιτα, ενώ κάποιοι έχουν μεταφερθεί και σε ξενοδοχεία των Τρικάλων. Πολλοί από αυτούς φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, παρόλο που αυτά έχουν χαρακτηριστεί με πράσινο χρώμα, δηλαδή κατοικήσιμα.

Όπως λένε oι ίδιοι στην κάμερα της «Zούγκλας», «η συμπαράσταση του κόσμου και της Πολιτείας μέχρι στιγμής είναι συγκινητική». Παραμένουν ψύχραιμοι και αισιόδοξοι. Εκφράζουν όμως την ανησυχία τους και την αγωνία τους για την επόμενη μέρα. Την οικονομική βοήθεια με λίγα λόγια της Πολιτείας για να μπορέσουν να επιστρέψουν στα  σπίτια τους και στην καθημερινότητά τους.

Έως σήμερα, έχει γίνει γνωστό πως από τις 4.533 αυτοψίες, συνολικά 1.820 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμα. Στο Δαμάσι, τα περισσότερα σπίτια ήταν παλιά και από πέτρα, όπως και το σχολείο, κι αυτός ήταν ο λόγος που υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Οι νεότερες κατασκευές άντεξαν, παρόλο που η γη συνεχίζει να τρέμει ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε όλα όσα κατέγραψε η κάμερα της Ζούγκλας:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης