Την έκδοση υπουργικής απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα, που θα αφορά τη μείωση του αριθμού των εισακτέων σε ορισμένες σχολές, ανακοίνωσε από τα Ιωάννινα, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, «η υλοποίηση της απόφασης για τη μείωση των εισακτέων θα γίνει σταδιακά, δηλαδή οι μισοί τη φετινή χρονιά και οι υπόλοιποι την επομένη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως θα πρέπει «να το δούμε με αποδραματοποιημένο τρόπο», ενώ σημείωσε ότι στις προθέσεις του υπουργείου δεν είναι η αναστάτωση των νέων παιδιών, γι’ αυτό και συνέστησε «να μην επηρεάζονται από πρωτοσέλιδα, κακοήθειες και τέτοιου είδους πράγματα που θέλει να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση».

Σε ερώτηση σχετικά με την εξέταση και σε 5ο μάθημα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ο υπουργός Παιδείας είπε πως αφορά μόνο την Ιατρική. «Θα μπορούσε να είναι μια αρκετά σοβαρή λύση, όμως πήγαμε σε μία πιο καθαρή, μια λύση με μεγαλύτερη σαφήνεια, αυτήν που σας είπα» συνέχισε, προσθέτοντας ότι «ο λόγος που προχωράμε σε αυτήν τη διόρθωση είναι για να προστατεύσουμε τα παιδιά από πρωτοσέλιδα που πρέπει να αγνοήσουμε».

Ο υπουργός Παιδείας έφθασε στα Ιωάννινα αργά το απόγευμα της Παρασκευής και τίμησε με την παρουσία του εκδήλωση που οργάνωσαν το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ηπείρου με θέμα τον ενιαίο χώρο Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης