Επτά 19χρονοι Ιταλοί ήρθαν στην Κέρκυρα για διακοπές και κόλλησαν… κορωνοϊό, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. 

Αυτήν την στιγμή μάλιστα, όλοι τους βρίσκονται σε απομόνωση στα σπίτια τους, ενώ η μητέρα ενός από τους νέους βρέθηκε εξίσου θετική στον ιό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φέραμε τις μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές πήγαμε στη ντίσκο που τις φορούσαμε επίσης. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και τα άλλα παιδιά μας κοίταξαν σαν να ήμασταν Αρειανοί», αναφέρει ένας εκ των νεαρών.

Δεν υπάρχει έλεγχος στο νησί

«Είχαμε την αίσθηση ότι ο ιός δεν είχε προσγειωθεί ποτέ σε αυτό το ελληνικό νησί», εξήγησε ένας από τους 19χρονους, λέγοντας ότι η ατμόσφαιρα εκεί ήταν πολύ ήσυχη και ότι καμία αρχή δεν τους επέβαλε την υποχρέωση να φορούν μάσκες. Ακόμα και στα κλαμπ που πήγαν να χορέψουν, δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Εν ολίγοις, η Κέρκυρα φάνηκε σαν ένα νησί άνοσο από τον κορωνοϊό και το συναίσθημα όλων – ειδικά των νεότερων – ήταν ότι δεν υπήρχε η πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν είχαμε την αντίληψη για τον κίνδυνο, θα είχαμε προστατευτεί. Αντίθετα, όλα φαίνονταν ήρεμα», επανέλαβαν στους γονείς τους. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης