Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίζεται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και ιδιαίτερα για την Αττική, για την οποία εισηγείται να μπει στο «κόκκινο», με σκληρότερο lockdown, προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία.

Τα τελευταία δεδομένα με την αυξητική πορεία των κρουσμάτων αλλά και τις μεταλλάξεις που εντοπίζονται κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, θέτουν σε επανεξέταση τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης η οποία είχε ανακοινώσει το άνοιγμα των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γυμνασίων και Λυκείων, από την ερχόμενη Δευτέρα και κάποιων ακόμα κλάδων της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, αρκετοί ήταν οι λοιμωξιολόγοι που κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η οποία διήρκεσε παραπάνω από 2 ώρες, εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την Αττική στην οποία έχει πέσει και το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο καθώς μέσα σε δύο μέρες εντοπίστηκαν περισσότερα από 700 νέα κρούσματα (313 νέα κρούσματα σήμερα και χθες 409).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση, μερίδα λοιμωξιολόγων τέθηκε αρνητικά και στο άνοιγμα των Γυμνασίων ενώ κάποιοι άλλοι εισηγούνται καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα του ανοίγματος των Γυμνασίων και Λυκείων στην Αττική. Να σημειωθεί ότι στις «κόκκινες» περιοχές τα Λύκεια θα παραμένουν κλειστά και η διδασκαλία σε αυτά θα συνεχίζεται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για επιστροφή στη μέθοδο του click away σε όλη τη χώρα και στο click in shop σε ένδυση και υπόδηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ ένα ακόμα σενάριο που εξετάζεται είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί στις «κόκκινες» περιοχές.

Όπως και να έχει στη σύσκεψη της Παρασκευής η επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση το click away και πιθανότατα στο click in shop.

Η κατανομή των νέων κρουσμάτων στην Αττική

Να σημειωθεί ότι από τα σημερινά 716 νέα κρούσματα, η Αττική όπως προαναφέρθηκε είχε για πολλοστή μέρα τη «μαύρη» πρωτιά με 313 μολύνσεις.

Αναλυτικά η κατανομή ανά περιοχή:

Ανατολική Αττική: 39

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 52

Δυτική Αττική: 13

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 53

Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 71

Νότιος Τομέας Αθηνών: 28

Πειραιάς: 56

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης