Με επιστολή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει της χθεσινή πρωτοφανή επίθεση με χημικά εναντίον των πολιτών, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παράλληλα ζητεί εισαγγελική παρέμβαση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, καταγγέλλει ότι η Αθήνα χθες μετατατράπηκε σε έναν επικίνδυνο θάλαμο αερίων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητάμε από τη δικαιοσύνη, να διερευνήσει καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, χρησιμοποιήθηκαν χημικά, που περιείχαν την ουσία CS, η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα και έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό», τονίζει ο κ. Πατούλης και προσθέτει: «Η υπερβολική χρήση αυτών των χημικών ουσιών, πέρα από τις άμεσες βλάβες στην υγεία, έχει επιπτώσεις, στο σύνολο του πληθυσμού που παραμένει στην περιοχή. Έχει αποδειχθεί ότι η χρήση τους, σε μικροπεριβάλλον, προκαλεί τη συσσώρευση, τοξικών χημικών ενώσεων, σε επίπεδα ικανά να επιφέρουν συμπτώματα στους κατοίκους της περιοχής για μακρό χρονικό διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σύλλογος προτίθεται να αποστείλει στο Γενικό Χημείο του κράτους, φιαλίδια με δείγματα χημικών ουσιών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Στόχος είναι να εξακριβωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες, για την χρησιμοποίηση ουσιών που έχουν απαγορευθεί σε άλλες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης