Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε πριν από λίγο για επικίνδυνη χημική ουσία που εντοπίστηκε σε παρτίδα αναψυκτικών της Coca-Cola. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Πρόκειται για χημική ουσία η οποία, εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, σύμφωνα με ειδικούς, μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια πολλών οργάνων του ανθρώπινου σώματος καθώς είναι τοξική και μάλιστα χρησιμοποιείται στα ζιζανιοκτόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άγνωστο παραμένει για την ώρα το πώς η ουσία αυτή αναμείχθηκε με το παραγόμενο προϊόν της εταιρείας στο εργοστάσιο του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με επίσημο δελτίο Τύπου του Ε.Φ.Ε.Τ., σημειώνεται ότι τα εν λόγω κουτιά εντοπίστηκαν έπειτα από αναφορές παραπόνων καταναλωτών, καθώς διαπιστώθηκε δυσάρεστη οσμή και γεύση.

Οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους έδειξαν ότι η εμφάνιση της συγκεκριμένης δυσάρεστης οσμής και γεύσης οφείλεται στην παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης. Το ίδιο έδειξαν και οι έλεγχοι που έγιναν από την ίδια την εταιρεία.

Αν και αμέσως ξεκίνησε από τον Ε.Φ.Ε.Τ. αγώνας δρόμου προκειμένου να αποσυρθούν τα κουτιά της Coca-Cola classic (όχι light και Zero) και Sprite, φαίνεται ότι έχουν ήδη καταναλωθεί περίπου 100.000 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, πάντως, η εταιρεία δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματα του Ενιαίου Φορέα Έλεγχου Τροφίμων για το εάν πράγματι καταναλώθηκαν τα 100.000 κουτιά, σε ποιες περιοχές καταναλώθηκαν κ.λπ..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης