Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία των γιατρών του Κέντρου Υγείας Χάρακα, οι οποίοι περιγράφουν λεπτό προς λεπτό πώς επανήλθε η καρδιακή λειτουργία του τρίχρονου αγοριού το οποίο έπεσε σε βαρέλι.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, Κώστας Πετούσης, είπε ότι το θαύμα έγινε την ώρα που οι γιατροί είχαν ουσιαστικά παραδώσει τα όπλα, καθώς για περισσότερες από δύο ώρες το παιδί δεν είχε σφυγμό. «Δώσαμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας, δώσαμε την ψυχή μας, και εφαρμόσαμε όλα τα πρωτόκολλα. Κάναμε προσπάθειες πάνω από 2,5 ώρες, όμως το παιδί δεν έδινε κανένα σημείο ζωής» είπε ο παιδίατρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων έκπληκτος διαπίστωσε, στο τελευταίο στάδιο, δηλαδή κατά τη διάρκεια του καρδιογραφήματος, μία δραστηριότητα. «Είδαμε μία ηλεκτροκαρδιογραφική δραστηριότητα και όλοι μείναμε έκπληκτοι! Επικοινωνήσαμε με το ΠΑΓΝΗ και ενημερώσαμε για την εξέλιξη. Εύχομαι να πάει καλά το παιδί» είπε ο κ. Πετούσης.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα Νίκος Δρακωνάκης περιέγραψε και αυτός το δραματικό τρίωρο. «Το παιδί μεταφέρθηκε στο ΚΥ νεκρό, χωρίς παλμούς και αναπνοή. Πρέπει να είχε μείνει αρκετή ώρα μέσα στο νερό γιατί τα δαχτυλάκια του ήταν ζαρωμένα. Εφαρμόσαμε αμέσως τα πρωτόκολλα και ξεκινήσαμε προσπαθώντας επί 2 ώρες και 40 λεπτά, χωρίς αποτέλεσμα. Όμως στο καρδιογράφημα η γραμμή έδινε εικόνα ζωντανού ανθρώπου! Στη συνέχεια το ασθενοφόρο μας μετέφερε το παιδί και σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ παρελήφθη στον δρόμο και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης