Βρισκόμαστε στον ένατο χρόνο της οικονομικής κρίσης με όλα τα κοινωνικά στρώματα να πληρώνουν καθημερινά από το 2009 έως και σήμερα ένα βαρύ κόστος.

Τα πρώτα… θύματα της κρίσης ήταν οι επιχειρηματίες που έβλεπαν μέρα την μέρα – χρόνο τον χρόνο, τους πελάτες να μειώνονται με αποτέλεσμα να ο «θάνατος του εμποράκου» να είναι πλέον γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στα χρόνια της κρίσης έχουν μπει χιλιάδες «λουκέτα» σε επιχειρήσεις του νομού καθώς οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν ν’ αντέξουν από τη μία την μείωση της πελατείας και από την άλλη την συνεχόμενα αυξανόμενη φορολόγηση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από το 2009 έως και το 2017 έχουν κλείσει συνολικά 13.900 επιχειρήσεις μόνο στο νομό Ηρακλείου.

Δείτε τον πίνακα με το πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν ανά χρονιά στο Ηράκλειο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα «λουκέτα», σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου, ανήκουν στα τμήματα του εμπορίου (5.124) ενώ ακολουθούν τα τμήματα υπηρεσιών (4.941), οι μεταποιήσεις (3.443), το τουριστικό τμήμα (280) και το εξαγωγικό τμήμα (112).

Πόσες επιχειρήσεις άνοιξαν κατά την διάρκεια της κρίσης

Την ώρα που έκλειναν χιλιάδες καταστήματα κάποιοι ξεκινούσαν δειλά – δειλά τα πρώτα βήματά τους στον επιχειρηματικό τομέα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το 2009 έως και το 2017 έχουν ανοίξει συνολικά 12.766 επιχειρήσεις γεγονός που αποδεικνύει ότι τα «λουκέτα» ήταν περισσότερα συνολικά κατά 1.134.

Δείτε τον πίνακα με το πόσες επιχειρήσεις άνοιξαν ανά χρονιά στο Ηράκλειο

 Οι περισσότερες επιχειρήσεις που άνοιξαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου, ανήκουν στα τμήματα των υπηρεσιών (5.687) ενώ ακολουθούν τα τμήματα εμπορίου (4.415), οι μεταποιήσεις (2.180), το τουριστικό τμήμα (452) και το εξαγωγικό τμήμα (32).

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης