Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Στέγαση και Επανένταξη στον Νομό Ηρακλείου από δύο φορείς, το Δήμο Ηρακλείου και το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ, για τους οποίους έχουν εγκριθεί πιστώσεις για 60 ωφελούμενους συνολικά, 30 για τον κάθε φορέα.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης  και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, η εναρκτήρια ημερίδα στα γραφεία του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ κατά την οποία έγινε αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ηρακλείου κ. Γιώργος Βιδάκης, ο εκπρόσωπος της ΕΣΑμεΑ κ. Γιώργος Κοτζιάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου κ. Νίκος Τζανάκης καθώς και άλλα μέλη και στελέχη της Ένωσης.

Ο Υφυπουργός κ. Κεγκέρογλου στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα Στέγασης και Επανένταξης που υλοποιείται σε όλη τη Χώρα από 62 φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με προϋπολογισμό 9,4 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην στέγαση 1.200 αστέγων καθώς και την εργασιακή ένταξη του 40% από αυτούς.

Στη συνέχεια ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στην Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη που σχεδιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αφορά την περίοδο 2015-2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος πυλώνας της στρατηγικής αυτής αφορά την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και την εξασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου διαβίωσης, με την πλήρη εφαρμογή του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος από τα μέσα του 2015 που θα στηρίζει το 7% του πληθυσμού. Το πρόγραμμα ήδη ξεκίνησε σε 13 Δήμους, πιλοτικά, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Τον ίδιο στόχο για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας θα υπηρετήσει και το Επιχειρησιακό πρόγραμμα που υπέβαλε το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Οικονομικά Αδυνάτους από το οποίο εξασφαλίστηκαν  για την Ελλάδα 330 εκατ. με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 15 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για την Αυτόνομη Διαβίωση των ΑμεΑ, τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΗΦΗ και τα Κέντρα διημέρευσης που συνεχίζονται αλλά και στην ενεργοποίηση του νόμου 2643 για τις ευπαθείς ομάδες για πρώτη φορά μετά από το 2008 και αφορά την εργασιακή αποκατάσταση 900 ανέργων από αυτές τις κατηγορίες που θα γίνει μέσω της προκήρυξης του ΟΑΕΔ για μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο, στα Νοσοκομεία και στην Αυτοδιοίκηση.

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης