Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η διάνοιξη της Οδού Σεφέρη, που θα ενώνει τη Νέα Αλικαρνασσό με την Παραλιακή Λεωφόρο του Ηρακλείου, μετά από πολύμηνους αγώνες που έδωσε η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου.

Σήμερα υπεγράφη η Σύμβαση για τη διάνοιξη από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον ανάδοχο του έργου παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Αλικαρνασσού κ. Αντώνη Σεκέρη και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρη Σπυριδάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το έργο της μεγάλης αυτής διάνοιξης της οδού Σεφέρη που είχε προϋπολογισμό 677 χιλ ευρώ και πήρε έκπτωση 70% δηλ τελικό κόστος κατασκευής τα 204.598 χιλ ευρώ με χρόνο εκτέλεσης τους 8 μήνες, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής καθώς το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε με την κατασκευή της παραλιακής απέκλειε την πρόσβαση των δημοτών προς τις περιουσίες τους και ταυτόχρονα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα πολιτικής προστασίας σε περίπτωση έκτακτων αναγκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φανερά ικανοποιημένος ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι η βούληση της Δημοτικής Αρχής ήταν από την πρώτη στιγμή να υπερασπιστεί τη νομιμότητα γιατί δεν μπορούσε ένας παράνομος δρόμος να καθιστά αδιέξοδο ένα νόμιμο και όμηρους τους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής αλλά ταυτόχρονα να δημιουργεί και μια απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς αλλάζοντας το κυκλοφοριακό χάρτη της Ν. Αλικαρνασσού.

Αγωνιστήκαμε, συνέχισε ο Δήμαρχος κόντρα στη γραφειοκρατία προκειμένου να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα και συνεχίζουμε απρόσκοπτα το ευρύ πρόγραμμα διανοίξεων, αναπλάσεων, την κατασκευή πάρκων και άλλων κοινόχρηστων χώρων που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Αλικαρνασσού.

Πηγή: cretalive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης