Σύσκεψη για την πυροπροστασία στο Δήμο Βιάννου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βιάννου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, έτσι ώστε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και να διαφυλαχτεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής και το μοναδικό πευκοδάσος του Ν. Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα:
• Καθαρισμός όλων των δασικών δρόμων της περιοχής
• Σύσταση εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας ανά τοπική κοινότητα
• Καταγραφή όλων των βαρέων οχημάτων που μπορούν να φέρουν δεξαμενή νερού και που τώρα θα χρησιμοποιούνται για το ψεκασμό του δάκου
• Αντικατάσταση όπου χρειάζεται των πυροσβεστικών κρουνών και στομίων σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
• Ενίσχυση του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Βιάννου με προσωπικό για όλη την αντιπυρική περίοδο 2012.
Από την πλευρά του Δήμου, το Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας, θα είναι σε άμεση και καθημερινή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με όλα τα μηχανήματα και το προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος Βιάννου.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος: ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου κ. Αραβιάκης Κωνσταντίνος, η Δ/νση της Δασικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βιάννου, όλοι οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βιάννου και τα στελέχη του Δασοφυλακείου Βιάννου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης