Ένταση προκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Ηρακλείου, που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν απολυμένοι της εταιρίας ανακύκλωσης βρέθηκαν στη Λότζια, για να παραδώσουν ψήφισμα και να ζητήσουν συμπαράσταση προκειμένου να γυρίσουν στις εργασίες τους.

Η ένταση προκλήθηκε όταν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός έθεσε ζήτημα νομικού ερείσματος απεναντι στην εταιρία για την επαναπρόσληψη των εργαζόμενων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος δήλωσε πως είναι ηθικό το να επιστρέψουν στις θέσεις τους, ωστόσο διερωτήθηκε αν είναι και το νόμιμο. Σε αυτό το σημείο προκλήθηκαν αντιδράσεις, με τους εργαζόμενους να φωνάζουν πως το δημοτικό συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο και πρέπει να πάρει μία απόφαση.

Ύστερα από αποδοκιμασίες και ύβρεις, οι τόνοι της συζήτησης έπεσαν και έγινε προσπάθεια να βρεθεί μία λύση.

Η πρόταση του κ. Λαμπρινού ήταν να εξετάσουν το πρωί της Τρίτης οι επικεφαλής των παρατάξεων το ζήτημα. Η πρόταση του δημάρχου προκάλεσε νέους διαπληκτισμούς, αφού οι εργαζόμενοι απαίτησαν άμεση λήψη απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, βρέθηκε συμβιβαστική λύση, καθώς το δημοτικό συμβούλιο δέχτηκε να ψηφίσει υπέρ της επαναπρόσληψης των εργαζομένων στην ανακύκλωση και απλώς την Τρίτη οι επικεφαλής των παρατάξεων να συντάξουν το κείμενο.

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης