Απολογούνται σήμερα Δευτέρα στις 13.00 το μεσημέρι ο 74χρονος και ο 39χρονος που συνελήφθησαν την Πέμπτη, στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στη Μεσαρά και οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής ενώπιον του Εισαγγελέα.

Σε βάρος των δύο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– παράνομη ανασκαφή κατά συναυτουργία, τελεσθείσα, κατ’επάγγελμα και κατ’εξακολούθηση,
– υπεξαίρεση μνημείων κατ’επάγγελμα και κατά συναυτουργία
– παράνομη χρήση ανιχνευτή μετάλλου
– παράνομη οπλοκατοχή
– παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου

Οι δυο πέρασαν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την οικογένεια του 39χρονου, με τον πατέρα του να διαμαρτύρεται, λέγοντας ότι ο γιος του, πατέρας τεσσάρων παιδιών, θα χάσει τη δουλειά του, στην ιδιωτική επιχείρηση στην οποία εργάζεται. Υπενθυμίζεται οτι για την ύποθεση αναζητείται ένας ακόμα 42χρονος άνδρας.

Ο 74χρονος είναι γνώριμος των διωκτικών αρχών αφού και στο παρελθόν έχει απασχολήσει. Ο ίδιος μάλιστα είχε δηλώσει κατά το παρελθόν συλλέκτης αρχαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, δώδεκα φορητές εικόνες, θρησκευτικής τέχνης, που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα έως το πρώτο μισό του 20ού αιώνα, καθώς και αρχαία αντικείμενα, που χρονολογούνται από την Πρωτομινωική εποχή έως τα Υστερορωμαϊκά χρόνια.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Χειροπέδες για σπίτι… μουσείο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης