Σε παρεξήγηση που είτε αφορά στα μεροκάματα, είτε σε διαφορές προσωπικής φύσεως αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ το ένοπλο επεισόδιο που σημειώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης στα Καλύβια Ηρακλείου, σε σπίτι όπου διαμένουν δύο ζευγάρια από την Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αλλοδαποί εγκαταστάθηκαν στο χωριό πριν από περίπου 20 ημέρες για να δουλέψουν σε χωράφια. Τα δύο ζευγάρια μοιράζονται ένα μικρό σπίτι δύο δωματίων, τα οποία δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ένοπλοι κουκουλοφόροι στόχευαν τον έναν άνδρα. Χτύπησαν την πόρτα του και του ζήτησαν να  βγει έξω, χωρίς να πειράξουν κάτι μέσα στο δωμάτιο. Εκείνος αντιλαμβανόμενος ότι θα πάθαινε κακό, πρόλαβε να κλείσει την πόρτα, με έναν εκ τους δράστες να πυροβολεί με καραμπίνα για  εκφοβισμό στο πάνω μέρος της. Οι πυροβολισμοί, όπως ήταν φυσικό, αναστάτωσαν την κοινωνία του μικρού χωριού.

Στα Καλύβια έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και άμεσα έγιναν τέσσερις προσαγωγές υπόπτων. Ανάμεσα σε αυτούς και ένας 30χρονος, ο οποίος περιγράφεται ότι ήταν τύφλα στο μεθύσι. Αν και ο σωματότυπος του φέρεται να ταίριαζε με την σωματική διάπλαση ενός εκ των δραστών, οι παθόντες δεν μπόρεσαν να βεβαιώσουν αν πρόκειται για το ίδιο άτομο καθώς οι δράστες φορούσαν κουκούλες και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Από την πλευρά της Αστυνομίας εκτιμάται ότι οι δράστες είναι Έλληνες, πιθανότατα κάτοικοι της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης