Ήρθη η κατάσχεση επιδόματος πυρόπληκτου για οφειλή προς την εφορία (ΕΝΦΙΑ), μετά από προσωπική παρέμβαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, ο οποίος συνομίλησε και με τον πολίτη που προέβη στη σχετική καταγγελία.

Παίρνοντας την υπόθεση από την αρχή, ο κ. Θάνος Καζακίδης, κάτοικος της περιοχής που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά, κατήγγειλε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ότι το επίδομα κατατέθηκε μεν στις 6 Αυγούστου αλλά είδε να κατάσχεται μέρος αυτού για οφειλή λόγω ΕΝΦΙΑ, και παρά το γεγονός ότι το εν λόγω επίδομα έχει χαρακτηρισθεί από την κυβέρνηση ακατάσχετο (με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα επιλύθηκε μετά την παρέμβαση Πιτσιλή, ενώ, όπως εξηγούσαν πηγές της ΑΑΔΕ, η εφορία δεν ξέρει αν το ποσό είναι ακατάσχετο ή όχι, απλώς διαπιστώνει ότι υπάρχουν χρήματα στο λογαριασμό.

Για την αποφυγή όμως ανάλογου περιστατικού στο μέλλον, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πιτσιλής έδωσε οδηγία στις εφορίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, όταν βλέπουν κατάθεση ποσού 5.000 ευρώ, που είναι και το επίδομα προς τους πυρόπληκτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης