Υπουργείο Πολιτισμού: Καμία πινακίδα στον Βράχο της Ακρόπολης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Απριλίου 2021, 15:56
Υπουργείο Πολιτισμού: Καμία πινακίδα στον Βράχο της Ακρόπολης

«Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών» αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ύστερα από τον θόρυβο που προκάλεσε η πληροφορία ότι σε μία από τις πινακίδες θα αναφέρεται το όνομα της Λίνας Μενδώνη.

«Η στοχοποίηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Όσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα ΟΧΙ. Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως» τονίζει το υπουργείο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε σχολιάσει τη συγκεκριμένη πληροφορία σημειώνοντας ότι μοιάζει με «μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο που δυστυχώς είναι αλήθεια».

«Αφού η κα. Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς… Για να μείνει στην αιωνιότητα το έργο κακοποίησης του πολιτισμού που υλοποιεί με επιμονή εδώ και ενάμιση χρόνο» ανέφερε και κατέληξε: «Κυβέρνηση αχρήστων αλλά και βέβηλων συνάμα».

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, το ΜέΡΑ25 αναρωτιέται: «Η κα. Μενδώνη μετά το τσιμέντωμα στην Ακρόπολη θέλει και επιγραφή για την "ευεργεσία" της. Να φανταστούμε ότι αντίστοιχες επιγραφές θα στήσει και στις Μυκήνες αλλά και έξω από το Εθνικό Θέατρο;».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Απριλίου 2021, 16:02