Να μην ψαρεύουν και να μην κάνουν μπάνιο λόγω της ρύπανσης στον Σαρωνικό ζητά από τους πολίτες ο υπουργός Υγείας, Αλέξανδρος Ξανθός. 

«Είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέπεται το κολύμπι και το ψάρεμα στις ακτές που έχουν μολυνθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια προκειμένου να συντονιστεί στον ανώτερο βαθμό ο κρατικό μηχανισμός και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα εκδώσει σχετική οδηγία για την απαγόρευση της κολύμβησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε οι δήμοι έχουν προβεί ήδη σε σχετικές δράσεις. «Είμαστε σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και εντός της ημέρας θα βγει οδηγία σε σχέση με τους κινδύνους της ρύπανσης για τους πολίτες», είπει και προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να περάσει η ρύπανση στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα. Γι’ αυτό, εξήγησε, πως «θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης».

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναρωτήθηκε «γιατί να μην κάνουν μπάνιο στο Σαρωνικό;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης