Ο νομικός Χρήστος Κάτσιος ήταν απόλυτα σαφής, μιλώντας την Τρίτη το μεσημέρι στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και το zougla radio.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κύκλωμα των διεφθαρμένων λειτουργών του Δημοσίου, εφοριακών, στελεχών του ΣΔΟΕ και ελεγκτών διαφόρων θεσμών, συμμετείχαν και Πολιτικοί. Το νέο στοιχείο ωστόσο που κάνει την διαφορά είναι ότι μεταξύ αυτών των πολιτικών, είναι και υπουργοί.

Η απάτη που διαχρονικά επαναλαμβάνεται μετά και από την θέσπιση του Φόρου Προστιθεμένης Αξίας το 1987, δηλαδή το πώς λειτουργούν τα κυκλώματα που έστησαν την «Μεγάλη του Γένους Κλοπή» με την επιστροφή φόρων μέσω πλαστών τιμολογίων ή την υπεξαίρεση φορολογικών εσόδων με την μέθοδο του συστήματος « 4-4-2» , χρειαζόταν εξ’ αρχής μία αποτελεσματική κάλυψη.

Οι πολιτικοί ανέλαβαν με το αζημίωτο την υποχρέωση της παροχής κάλυψης. Ορισμένοι από αυτούς προέρχονταν από τις τάξεις των εφοριακών. Άλλοι συμμετείχαν στην μοιρασιά, στήνοντας το κύκλωμα, με τους συνδικαλιστές να παρέχουν διευκολύνσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πάντες ωστόσο, εμπλεκόμενοι άμεσα στην υπόθεση ή όχι γνώριζαν ακόμη και λεπτομέρειες για τη λειτουργία των συστημάτων που ειδικεύονται στην κλοπή των εσόδων του Δημοσίου.

Διαχρονικά οι τζίροι ήταν και είναι τεράστιοι. Οι πρωταγωνιστές και οι εκτελεστές κατάφερναν να «κτίσουν» περιουσίες. Οι επιχειρηματίες, οι οποίοι συναίνεσαν στο σύστημα « 4-4-2» κατάφεραν να συσσωρεύσουν πλούτο στους λογαριασμούς τους. Εκείνοι που δεν συναίνεσαν καταστράφηκαν. Το κράτος απώλεσε μυθώδη ποσά.

Ο κ. Κάτσιος, δικηγόρος του Νο1 οφειλέτη του Δημοσίου, Ν. Κασιμάτη, αποκαλύπτει ότι αρκετά χρόνια πριν είχε απευθύνει έκκληση σε πρώην υπουργό οικονομικών για το πάρτι διαφθοράς αλλά η απάντηση που πήρε ήταν αποστομωτική. «Κατέβα στην Αθήνα, να βρεις τον διευθυντή του πολιτικού μου γραφείου».

Παρακολουθήστε τις καταγγελίες του δικηγόρου Χρήστου Κάτσιου και προσέξτε τις λεπτομέρειες που παραθέτει για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, καθώς απ’ αυτές αποκαλύπτεται η εμπλοκή πολιτικών προσώπων με ισχύ και παρελθόν και για ορισμένα απ’ αυτά με εξουσία σε χρόνο ενεστώτα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης