Την ύπαρξη βίντεο που αποδεικνύουν την εμπλοκή αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό της οικογένειας σχετικά με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, λένε ότι έχουν στην κατοχή τους οι δικηγόροι της υπόθεσης.

Οι δικηγόροι της οικογένειας ανέφεραν ότι στη δικογραφία που σχηματίζεται από τις λιμενικές αρχές υπάρχουν δύο βίντεο τα οποία αποδεικνύουν την εμπλοκή ενός αλιευτικού σκάφους στο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ένα από αυτά τα βίντεο έχει ληφθεί από ιδιώτη, ενώ το άλλο σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, έχει καταγραφεί από κάμερες περιοχής.

Τα βίντεο έχουν παραδοθεί στις Αρχές και βρίσκονται ήδη στο φάκελο με όλο το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, στο Λιμεναρχείο της Ερέτριας, πήγαν να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση αλιείς από την περιοχή, ενώ οι Λιμενικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε καταγραφή όλων των αλιευτικών σκαφών από το Αλιβέρι ως την Ερέτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός μάρτυρας ξεχώρισε ήδη 3 από τα 30 σκάφη που υποδείχτηκαν βάσει της περιγραφής του ότι λευκό αλιευτικό προκάλεσε κυματισμό γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη, όσο ο καπετάνιος διαπληκτιζόταν μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πραγματογνώμονες εξάλλου, ερευνούν την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι θανάσιμες κακώσεις στη σορό του, προέρχονται από αυτήν ή από άλλη με μεγαλύτερη διάμετρο προπέλα.

Μάρτυρες επιβεβαιώνουν τον διαπληκτισμό

«Άκουσα έντονο διαπληκτισμό, του έλεγε θα σε καταγγείλω στο λιμενικό. Έκανε 2-3 βόλτες γύρω του και του δημιούργησε έντονο κυματισμό», περιέγραψε σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο βασικός μάρτυρας  μιλώντας για τον καπετάνιο αλιευτικού 6-7 μέτρων που έλεγε στο Σήφη Βαλυράκη ότι θα  φωνάξει το Λιμεναρχείο.

Πάντως, ο απόστρατος του Λιμενικού και πραγματογνώμονας, Νίκος Σπανός επεσήμανε στην ΕΡΤ ότι ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ιδιαίτερα καλός κολυμβητής ενώ η εκδοχή που όπως είπε προσεγγίζει περισσότερο την πραγματικότητα είναι ότι έχασε την ισορροπία του από έντονο κυματισμό. Λιγότερο πιθανή χαρακτήρισε την εκδοχή να έπεσε στη θάλασσα από το φουσκωτό και να χτυπήθηκε από διερχόμενο σκάφος.

«Θα εστίαζα από την αρχή στον έλεγχο του ιδίου του σκάφους του κ. Βαλυράκη και όλων των αλιευτικών που υπάρχουν στην περιοχή και είναι συνδεδεμένα με το Κέντρο Θαλάσσιας Αλιείας και Επιτήρησης, τόνισε ο πραγματογνώμονας. Αν αξιοποιηθούν τα ναυτιλιακά όργανα των σκαφών της περιοχής θα φανερωθεί η ταχύτητα, το στίγμα, η κατάσταση της προπέλας, τόνισε ο ειδικός προσθέτοντας ότι από τα δορυφορικά συστήματα που φέρουν όλα τα αλιευτικά μπορεί να αποδειχτεί επίσης αν πρόκειται για σκάφος από την περιοχή ή όχι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης