Zougla Newsroom

Κλήσεις σε απολογία με αποδέκτες τον  πρώην υπουργό Επικρατείας  Νίκο Παππά αλλά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, απέστειλε η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου για το διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη,η οποία χειρίζεται την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων, η ανώτατη δικαστική λειτουργός πέρασε στο επόμενο στάδιο, καλώντας τον κ. Παππά να απολογηθεί για παράβαση καθήκοντος, σε βαθμό πλημμελήματος,  με βάση την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί από τη Βουλή για χειραγώγηση του επίμαχου διαγωνισμού. Επίσης, για το αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος καλείται ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος θα περάσει την πόρτα του ανακριτικού γραφείου στις  31 Ιανουαρίου, ενδεχομένως δε και την επομένη, την 1η Φεβρουαρίου.

Εφόσον ολοκληρωθεί και η απολογία του κ.Παππά, ο φάκελος της δικογραφίας θα «χρεωθεί σε εισαγγελέα για να υποβάλει  την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου που θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι κι αν στηθεί τελικά Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση αυτή.

Στην άλλη παράλληλη πάντως ανάκριση που διενεργείται στον Άρειο Πάγο και  αφορά τους δικονομικούς χειρισμούς στην  υπόθεση της  Novartis, στην οποία έχει συσχετιστεί και η μήνυση του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, έχουν κληθεί σε απολογία την Τετάρτη το πρωί  ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Και οι δύο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης