Χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκαν ένοχοι, στην πλειονότητά τους, οι 22 καταδικασθέντες στην υπόθεση της Siemens και μόνο επτά από αυτούς πέτυχαν την αναγνώρισή τους, προβλέποντας ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου σε δύο χρηματιστές με «υποδεέστερο» ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος και αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της προσπάθειας να άρουν τις συνέπειες της πράξης τους σε πέντε Γερμανούς, διευθυντικά στελέχη της μητρικής εταιρείας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τα ελαφρυντικά, η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σκεπαρνιά, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στη χώρα μας, πρότεινε ποινές που ξεκινούν από τα επτά έτη και φτάνουν στην ανώτατη προβλεπόμενη βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα τα 15. Σε αυτούς που κατά την κα Σκεπαρνιά είχαν «ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις με συμμετοχή πολλών προσώπων» περιλαμβάνονται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Χρήστος Καραβέλλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και τρία πρώην στελέχη του ΟΤΕ.

Τη χαμηλότερη ποινή των επτά ετών η εισαγγελέας την πρότεινε για όσους έλαβαν ελαφρυντικά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης