Έφτασε η ώρα της απολογίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος έχει λάβει κλήση για να προσέλθει σήμερα το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου για σειρά κατηγοριών που συνδέονται με τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis και την έρευνα για την υπόθεση του επιχειρηματία  Σάμπυ Μιωνή.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναμένεται να πάρει πολυήμερη προθεσμία για να προετοιμάσει την υπερασπιστική του τακτική αν και από την πρώτη στιγμή έχει υποστηρίξει πως ουδέν επιλήψιμο ποινικά υπάρχει σε βάρος του αλλά έχει στοχοποιηθεί, με έωλα στοιχεία και παράνομα μέσα προκειμένου να τον φοβίσουν επειδή, κατά τη διάρκεια της πορείας του όλα αυτά τα χρόνια έχει ενοχλήσει πολλούς. Χαρακτηρίζει μάλιστα «φιάσκο» τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, με βασικούς μάρτυρες κάποιους εισαγγελείς που, όπως υποστηρίζει, θέλουν να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης καλείται από την ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τη Βουλή για :

-Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας

-Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση Εξουσίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος

-Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση

-Απόπειρα Εκβίασης

-Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου

-Δωροληψία Υπαλλήλου

-Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)

Την ίδια ώρα πάντως, η ανάκριση στον Άρειο Πάγο, ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας, καθώς είναι πρώτη φορά που διώκονται εν ενεργεία εισαγγελείς για ανοιχτές υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, όπως αυτή της Novartis που έχει χαρακτηριστεί από τα πιο επίσημα χείλη ως σκάνδαλο.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η οποία έχει κληθεί σε απολογία στον Άρειο Πάγο, ενημέρωσε την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Στρασβούργο, μιλώντας για «σκανδαλώδεις και κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα. Η κ. Τουλουπάκη η οποία κλήθηκε σε ακρόαση από την Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου, αναφέρθηκε στον «ανελέητο πόλεμο» που δέχτηκε, αναλαμβάνοντας την υπόθεση της Novartis, έως ότου έφτασε να βρεθεί και κατηγορούμενη.  

Η Ελένη Τουλουπάκη υπογράμμισε πως «η προσφυγή στην ΕΕ είναι μονόδρομος για τη διαφύλαξη του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, αφού με αφορμή το διεθνές σκάνδαλο διαφθοράς Novartis, όλες οι αρχές του έχουν στην κυριολεξία ποδοπατηθεί». Ζήτησε δε την άμεση ενεργοποίηση όλων των σχετικών ευρωπαϊκών και διεθνών ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε «να ερευνηθούν όλα τα ανωτέρω» αλλά και να γίνουν «οι δέουσες ενέργειες».

Η κ. Τουλουπάκη ανέφερε μεταξύ άλλων: « Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια αφαίρεσης της δικογραφίας από μας, η νομοθετική εξουσία προχώρησε στην ψήφιση πρωτοφανούς νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία, προκειμένου να μας αφαιρεθεί η δικογραφία και, άρα, να σταματήσουμε την έρευνα, κατήργησε συλλήβδην την Εισαγγελία Διαφθοράς και, δια νόμου μας αφαιρέθηκε «εν μια νυκτί» η υπόθεση Novartis και πέρασε σε άλλα χέρια….Σήμερα, για αυτή την  έρευνα, εγώ και οι άλλοι 2 εισαγγελείς διαφθοράς -συνεργάτες μου, που χειριστήκαμε την υπόθεση, αντιμετωπίζουμε βαρύτατες κατηγορίες, όπως κατάχρηση εξουσίας και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μετά από παράνομη ποινική δίωξη που μας ασκήθηκε, όχι από την δικαστική εξουσία, αλλά από την εκτελεστική εξουσία και δη από την πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή. Πρόκειται για ακραία περίπτωση κατάλυσης της αρχής της διάκρισης των εξουσιών»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης