Υπόθεση Novartis: Δήλωση συνηγόρου υπεράσπισης Κώστα Βαξεβάνη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022, 15:29
Υπόθεση Novartis: Δήλωση συνηγόρου υπεράσπισης Κώστα Βαξεβάνη

Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωση προχώρησε ο συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννης Μαντζουράνης, σχετικά με τις κατηγορίες στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Novartis.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη έχει ως εξής:

«Χθες τα μεσάνυχτα ανώτατοι δικαστές προστάτεψαν την ελευθεροτυπία, διασφάλισαν την ελευθερία άσκησης ερευνητικής δημοσιογραφίας, αποσάθρωσαν το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας του περί δήθεν σκευωρίας και έθεσαν ισχυρό ανάχωμα στους σκοτεινούς σχεδιασμούς του Μαξίμου. Και τώρα στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου πρέπει να αποκαλυφθούν οι συνωμότες της δήθεν σκευωρίας Novartis και να παραδοθούν στη δημόσια χλεύη, καθώς και να εξασφαλισθεί στα πρόσωπα της Ε. Τουλουπάκη και του Δ. Παπαγγελόπουλου η ανεξαρτησία και ασφάλεια των δικαστών και εισαγγελέων, όταν ελέγχουν τους "ανέγγιχτους" εκπροσώπους της πολιτικής και της οικονομικής εξουσίας.

Μετά από αυτό το βούλευμα, ο πρωθυπουργός και οι συνεργοί του είναι πολιτικά υπόλογοι για σκευωρία σε βάρος ενός τέως υπουργού, 3 δημοσιογράφων και 3 εισαγγελικών λειτουργών, καθώς και σε βάρος της δημοκρατίας, της ελευθεροτυπίας και της Δικαιοσύνης. Ο λαός μας θα τους επιβάλει τη δέουσα ποινή στις επερχόμενες εκλογές».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022, 16:39