Λέρος: Ιατροδικαστικό αλαλούμ με τους βιασμούς των παιδιών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018, 17:45
Λέρος: Ιατροδικαστικό αλαλούμ με τους βιασμούς των παιδιών
Πολυεπίπεδη αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι διαρροές σχετικά με τα ευρήματα στα οποία κατέληξε ο ιατροδικαστής Ρόδου που εξέτασε τα τρία παιδιά, τα οποία σύμφωνα με την ανακριτική έρευνα και τις απολογίες των γονέων, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και κατά συρροή στη Λέρο. Κατά τις πληροφορίες αυτές ο ιατροδικαστής Ρόδου δεν ανακάλυψε σαφείς ενδείξεις βιασμού του κοριτσιού καθώς και των δύο αγοριών. Το zougla.gr απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρη Λέων ο οποίος κατέθεσε την άποψή του και ανέφερε τα εξής.

Ακούστε το ηχητικό:


Με λίγα λόγια ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας, ο οποίος προφανώς διαθέτει περισσότερα στοιχεία από τους δημοσιογράφους και κατά τεκμήριο είναι αξιόπιστος, αναφέρει πως το κορίτσι δεν υπέστη βιασμό ενώ τα αγόρια δεν φέρουν εμφανή τραύματα βιασμού, αλλά ενδεχομένως τα τραύματα αυτά να έχουν ιαθεί με τον καιρό, δηλαδή μπορεί να έχει υπάρξει βιασμός αλλά όχι προσφάτως. Ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων

Όμως τα ιατροδικαστικά αυτά ευρήματα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις καταθέσεις και τις απολογίες των γονέων.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από την κατάθεση του πατέρα:

«Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε» είπε ο 52χρονος στην κατάθεσή του και πρόσθεσε: «Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν».

Φωτογραφία από τη μεταφορά του πατέρα στον ανακριτή

Ο ιατροδικαστής Ρόδου δεν ανακάλυψε σαφής ενδείξεις βιασμού του κοριτσιού καθώς και των δύο αγοριών
Ανάλογο ήταν και το περιεχόμενο της απολογίας της μητέρας η οποία αποκάλυψε και λεπτομέρειες που καταδεικνύουν τη βαρβαρότητα αλλά και την αρρωστημένη συμπεριφορά των γονέων έναντι των παιδιών τους. Υπό αυτές τις συνθήκες, αν και εφόσον οι πληροφορίες που προέρχονται από την ιατροδικαστική υπηρεσία Ρόδου είναι ακριβείς, τότε θα πρέπει να υπάρξει σαφής και ξεκάθαρη τοποθέτηση των δικαστικών λειτουργών για την υπόθεση αυτή που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Επισημαίνεται, πως ήδη υφίσταται άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου στο ανώτατο δυνατό επίπεδο για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και της ανάληψης πρωτοβουλίας από τους θεσμούς για την προστασία των παιδιών. Επιπροσθέτως υπάρχουν οι καταθέσεις μαρτύρων, συγγενών και γειτόνων οι οποίες αποκαλύπτουν πως αυτά τα παιδιά κακοποιούνταν αλλά και πως οι πράξεις των γονέων είχαν γίνει αντιληπτές από την τοπική κοινωνία. Επίσης, υπάρχει και η μαρτυρία του μεγαλύτερου γιου που είχε εγκαταλείψει το σπίτι.

Μετά την απολογία και την ομολογία των αποτρόπαιων πράξεων του ο πατέρας έχει μεταφερθεί στις φυλακές της Τρίπολης ενώ η μητέρα στις φυλακές της Θήβας. 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018, 18:27