Ανησυχία επικρατεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων αφενός γιατί τα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις και αφετέρου γιατί επιβεβαιώθηκε η εμφάνιση της βρετανικής μετάλλαξης και στη χώρα μας.

Ένας επιπλέον λόγος που προβληματίζει τους ειδικούς οι οποίοι θα έχουν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου έκτακτη σύσκεψη, είναι ότι τα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια έχει αποφασιστεί να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν ακόμα δεδομένα από το επιδημιολογικό φορτίο που τυχόν προκάλεσε το άνοιγμα των καταστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη σύσκεψη θα τεθούν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα με τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και τις περιπτώσεις της βρετανικής μετάλλαξης που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στην Βόρεια Ελλάδα και κάνουν τους λοιμωξιολόγους ιδιαίτερα επιφυλακτικούς.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες, ορισμένοι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν για τους κινδύνους. Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε το ενδεχόμενο ανατροπής της απόφασης για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την προσεχή Δευτέρα.

Ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση είναι ειλημμένη, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει εάν τα πράγματα χειροτερέψουν. «Θα δούμε την Παρασκευή τα δεδομένα της εβδομάδας για να οριστικοποιήσουμε το άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση από την πλευρά της δείχνει διατεθειμένη να αναθεωρηθούν κάποιες αποφάσεις ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, ακόμα και όπως είπε ο κ. Κικίλιας να αρθούν ή να ληφθούν πρόσθετα μέτρα προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί η απόφαση για τα σχολεία, ή να θυσιαστούν άλλοι κλάδοι της αγοράς για να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία. Για παράδειγμα πληροφορίες λένε ότι για τα καταστήματα έχει πέσει ξανά στο τραπέζι το click away προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία.

Όπως και να έχει όλα τα ζητήματα θα τεθούν προς εξέταση στη αυριανή έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων.

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης