Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ Αρκίτσας και Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα.

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν μέσα στη νύχτα οι πυροσβέστες με σκοπό να περιορίσουν τις φλόγες και να μην επεκταθούν σε κατοικημένη περιοχή τριών παραθεριστικών οικισμών που βρίσκονται μεταξύ Αρκίτσας και Αγίου Κωνσταντίνου, στο 155 χλμ της Εθνικής Οδού Αθήνας- Λαμίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, σε απόσταση 200 μέτρων από τα πρώτα
σπίτια των οικισμών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε από ψαράδες που βρίσκονταν στη θάλασσα, μπροστά στους οικισμούς. Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και δημιουργήθηκαν τρία μέτωπα προς διαφορετικές κατευθύνσεις, που ξεπερνούσαν τα 600 μέτρα και κινούνταν ανεξέλεγκτα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση καθώς περιορίστηκαν οι άνεμοι, γεγονός που διευκόλυνε τους πυροσβέστες και τους πολίτες μέσα στη νύχτα να θέσουν υπό έλεγχο το μεγάλο μέτωπο προς τις κατοικημένες περιοχές, αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα να προχωρήσει η φωτιά μέσα στους οικισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το πρώτο φως της μέρας άρχισαν ρίψεις νερού τα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Λίγο αργότερα προστέθηκαν άλλα δύο, τα οποία συνεχίζουν τις ρίψεις νερού και στις τελευταίες εστίες.

Στην περιοχή βρίσκονταν 16 πυροσβεστικά οχήματα με 32 άτομα πεζοπόρο 27 ατόμων.

Δείτε εικόνες από την πύρινη λαίλαπα στην Αχλαδερή.

Πηγή video: evianews.com
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης